M.2 SSD'ye gerek var mı?

Loewrxx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 adet 870 EVO SATA SSD'ye sahibim, ikisi de 500GB ve bana yetiyor. Fakat sistemi hızlandırmak adına 990 Pro almayı düşünüyordum. Sizce gerekli mi? Para harcayacağıma değecek bir yükseltme mi olur? Windows yüklü diski 990 Pro'ya klonlayacağım alınca.

O zaman pek de mantıklı değil ya, sürekli aynı oyunları oynuyorum zaten Valorant falan. 1 TB depolamadan sadece 400 GB'sini kullanıyorum 600 boş var.
O zaman hiç boşa masraf etmeyin bence. Daha önemli bir ihtiyacınız varsa onu alırsınız.

Vallahi 4060 Ti'dan 5070 Ti mantıklı olabilir ama FPS oyunları oynadığım için 1080p çok da lazım değil gibi.
SATA SSD'ler bence özellikle online FPS oyunları için oldukça yeterli. Şu anda mevcut olarak SATA SSD kullanıp, memnun olan kimseye boşa masraf etmesini önermem. Ancak sıfırdan alacak kişilere geleceğe yönelik olması adına M.2 SSD tercih etmelerini öneririm.

Ayrıca bir M.2 SSD bütçesiyle ekran kartını yükseltmek pek kolay olur mu bilemiyorum. Ama daha fazla bütçeniz varsa ekran kartınızı yükselttiğinizde oyunlarda SATA SSD'den M.2 SSD'ye geçmeye kıyasla açık ara gözle görülür bir performans sağlar. Yine de ben yetiyorsa masraf yapmamaktan yanayım.

Yok bütçem var fakat dediğiniz gibi FPS oyunları oynadığım için 4060 Ti bana havada yetiyor. Çünkü benim sistem FPS oyunları üzerine daha çok, 9800x3D ve 1080p 380Hz monitör var. Gereksiz olurdu 5070 Ti geçmek neredeyse 30-35k ekstra para vermek lazım elimdeki kartın üstüne.

@Loewrxx, yetiyorsa hiç gerek yok. Oynadığınız FPS oyunlarında 380 FPS alıp, 380 Hz monitörün nimetlerinden yararlanabiliyorsanız ya da aldığınız FPS değeri yeterli geliyorsa olduğu gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Aynen öyle zaten sırf 380Hz'yi doya doya kullanmak için ve gelecekte darboğaz durumu yaşamamak için 9800x3D alma kararı aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…