M.2 SSD'yi SATA olarak kullanmak mümkün mü?

OdaKokusu

Decapat
Makaleler
1
SSD veya HDD modeli
Gigabyte G325E500G
Merhaba, bilgisayarımda 1 tane M.2 SSD slotu var fakat bu dolu. Evde boşta duran 500 GB'lık farklı bir M.2 SSD var. Ben bunu da kullanmak istiyorum. Sanırım bir alet alarak bunu SATA kablosuna bağlayabiliyorum. Bütün dönüştürücüler uyar mı? Ve bu dönüştürücüye SATA'daki biri büyük biri küçük iki kabloyu da takmak gerekiyor mu? Nasıl kullanılıyor? Bunun hakkında bilgi verebilir misiniz? Hız kaybı yaşayacağımı biliyorum sadece bilgisayardaki yer yetmediği için o diski depolama olarak kullanacağım. Videoları, yedekleri ve fotoğrafları oraya atacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımda 1 tane M.2 SSD slotu var fakat bu dolu. Evde boşta duran 500 GB'lık farklı bir M.2 SSD var. Ben bunu da kullanmak istiyorum. Sanırım bir alet alarak bunu SATA kablosuna bağlayabiliyorum. Bütün dönüştürücüler uyar mı? Ve bu dönüştürücüye SATA'daki biri büyük biri küçük iki kabloyu da takmak gerekiyor mu? Nasıl kullanılıyor? Bunun hakkında bilgi verebilir misiniz? Hız kaybı yaşayacağımı biliyorum sadece bilgisayardaki yer yetmediği için o diski depolama olarak kullanacağım. Videoları, yedekleri ve fotoğrafları oraya atacağım.

Anakart modeli nedir?

Anakartta sata takmak için slot var mı?

H610M h V2 DDR4.

Kablolar var arka kısmında. Şu an bir tane HDD takılı orada ve bir tane de boşta var oraya takmak istiyorum.

İnternetten baktım da bu sanki büyük bir şey nereye takılıyor? Benim almak istediğimden farkı ne?

Ekran kartın PCI-e X1 slotunu kapatmıyorsa şöyle bir dönüştürücü alıp kullanabilirsin. Yaklaşık 1000 MB hız alırsın.

Ekran kartın PCI-e X1 slotunu kapatmıyorsa şöyle bir dönüştürücü alıp kullanabilirsin. Yaklaşık 1000 MB hız alırsın.
Kapatıp kapatmadığına yarın bakarım. Pek anlamıyorum ama umarım kapatmıyordur.

H610M H V2 DDR4

Kablolar var arka kısmında. Şuan bir tane HDD takılı orada ve bir tane de boşta var oraya takmak istiyorum.

İnternetten baktım da bu sanki büyük bir şey nereye takılıyor? Benim almak ist
isterseniz m2 ssd to usb yazıp m2 ssd'yi usb'ye takabilirsiniz

isterseniz m2 ssd to usb yazıp m2 ssd'yi usb'ye takabilirsiniz
Bilgisayarın içinde olsun istiyorum.

Az önce kapatıp kapatmadığına baktım. Altta küçük, 2 delikli bir slot var. Sanırım orasını diyorsun ama ekran kartının fanlarının dibinde, çok yakın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı