M.2 yanına SSD şart mıdır?

Hocam gayet güzel isterseniz tek bunu bile alabilirseniz ayrıca M.2 avantaj sağlamıyor diyenlere de kulak asmayın.
Zaten bunların en az 30 TB veri okuma yazma ömrü oluyor. Bunu kolay kolay dolduracağınızı sanmam.
Yalnız Samsung Evo'yu önerebilirim size depolamada Samsung çok iyidir.
Tam bütçe belirtin ona göre iki ya da tek bir SSD önereyim.

Tam bütçe belirtin ona göre iki ya da tek bir SSD önereyim
Bütçe de bir sıkıntım yok aslında sadece f/p olsun veyahut parasının hakkını versin, acelem olmadığı için zaten yine de düşüş fırsatlarını değerlendiricem.

Samsung Evo'yu bugün Vatan'a gitme şansım oldu orada 1110, nette 800/900 kaçtım bende hemen.

Hocam bende M.2 var 2 tane birisi normal gündelik işler yaparken kullandığım işimi çok iyi görüyor ayrıca SATA'da kullanıyorum laptopumda açılış ya da oyunlarda da fark ediyor mesela Chrome'yi bile daha hızlı açıyor M.2 yalnız ucuzluk alınca biraz sonra yavaşladı fakat kaliteli olandan çok memnunum.
Hocam fakat hız sizin için çooook da abartılı değil ise hızı biraz daha düşük alıp yanına sata almak daha mantıklı.

Evet hızı aslında cok iyi fiyatı da öyle biraz daha düşük bir hız ile değiştirebilirim aslında M2'yi cok da önemli değil o kadarı normal bir ssd'de 500 okuma yazma 'yı göz önüne alır isek. Hız düşünce veri okuma hafızası düşer mi. Almışken uzun bir süre hızlı bir bilgisayar kullanmanın keyfini versin bana. Yıllarca süründüm ,)

Bence normal kullanıcı için fark CrystalDiskMark'ta gözüken rakamlardan ibaret. Yükleme ekranlarında ki süre farkı birkaç saniyeyi geçmiyor. Tabi birde kablo avantajı var. Sistemden bir tane kablo eksiliyor. Kablo saklama yeri iyi tasarlanmış bir kasa için sorun sayılmaz tabi. M.2 SSD'ler hayatını bilgisayardan kazananlara büyük nimet çünkü çeşitli render programlarında çok büyük hız avantajı sağlıyor.
M.2 Alacağım diye bütçeyi zorlamak yerine aynı paraya en yüksek depolama alanı sunan kaliteli bilindik markaların bir Sata SSD'sini almak daha mantıklı.
3600 MB yazma, 3100 MB okuma hızlarına sahip bir M.2 kullanıcısı olarak tavsiyem bu yönde. Sadece oyun oynayan ben için fark sadece rakamların yüksek oluşu.

Sadece oyun oynayan ben için fark sadece rakamların yüksek oluşu.

Sende baya gömdün ya M2'ye acaba o hıza alıştığın için hissetmiyor olabilir misin sonuçta verilerin daha hızlı, uygulamaların daha hızlı açılmıyor mu. Ben grafik işleriyle de uğraşıyorum PhotoShop üzerinden o acıdan belki ufak da olsa bir M2 düşünebilirim. Oyun da tabi fark etmeyecektir orası doğru.

Yok hocam o firmanın verdiği bilgiye göre üretime göre değişir. XPG'nin 1200 1300 civarı alırsanız iyi olur. bu gayet iş görür bir ürün ayrıca bunun yanına 500GB civarı SATA alın derim.
bu nu öneririm hocam genel olarak kullandığınız programları 500 GB like atın eğer yavaş derseniz M.2 aktarın hocam.
bu da işinizi görür.

Son düzenleme:
Dostum bende aynı NVME SSD'yi aldım yanına Seagate barraCuda 2TB HDD aldım. Her ne kadar SSD daha iyi olsa da bende sana HDD almanı öneririm. Sunduğu depolamadan dolayı. Alacaksan da SSD bence normal sata3 SSD al.

Teşekkür ederim hocam. XPG'nin tek modeli kalmış orada diğer modellerin fiyat bilgisi yoktu araştırırım ben. Toshiba da iş görebilecek gibi samsung ile arası da baya fark var.
Şimdilik ufak bir karar değişikliği yaptım. Direk 1 TB bir SSD ile başlıyayım daha sonra ihtiyac duyarsak belirgin bir hıza M2'ye de geciş yaparım.

1TB için önerebileceğiniz modeller varmı.
Toshiba

Dosya Ekleri

• Capture+_2020-06-04-09-35-42.png
    169,3 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…