Baho0234
Femtopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5 5500 4.9 GHz
Rx 580 8 GB
Ddr4 anakart
32 GB RAM
512 GB SSD
Toplam 1.5 TB Harddisk
M Arnavutköy Devlet Hastanesi - Yunus Emre Mahallesi
-Arnavutköy Devlet Hastanesi
-İbn Haldun Üniversitesi
-Başakşehir Fatih Terim Stadyumu
-Habipler
-Mescid-i Selam
-Cebeci Mahallesi
-Sultangazi Belediyesi
-Esentepe
-Yunus Emre Mahallesi
MA Yunus Emre Mahallesi - Vezneciler
-Yunus Emre Mahallesi
-Yenimahalle
-Küçükköy Meydan
-Vialand
-Gaziosmanpaşa Meydan
-Rami
-Eyüpsultan
-Ayvansaray Metrobüs
-Edirnekapı
-Fevzi Paşa Caddesi
-Fatih Camii
-Saraçhane
-Vezneciler
MB Yunus Emre Mahallesi - Karaköy
-Yunus Emre Mahallesi
-Gazi Mahallesi
-Vega AVM
-Halit Kıvanç Stadyumu
-Çırçır
-Alibeyköy Merkez
-Bilgi Üniversitesi
-Miniatürk
-Halıcıoğlu
-Rahmi Koç Müzesi
-Mezarlık
-Şişhane
-Karaköy
Aktarma sağlanabilen hatlar:
-M11
-M7
-M2
-T1
-T2
-T4
-T5
-TF2
-F2
-Metrobüs
Hattın M ve MA kısmı zaten halihazırda proje halinde, ben kendim MB kısmını ekledim. M1 metrosu gibi A B sistemi yapılabilir. İBB son zamanlarda çalkantılı süreçlerden geçtiği için projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ulaştırmayı düşünüyorum. Burada paylaşma sebebim fikir alışverişi yaparak hattı nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye tartışmak. Metronun yapım aşamaları hakkında orta düzey bilgim var. Haritadaki çizgiler sadece güzergahı belli etmek için, normalde virajlı olacağı kesin zaten. Depo sahası olarak Habipler ile Başakşehir Fatih Terim Stadyumu durakları arasında belirlenen bir makas noktasından o noktadaki boş araziye açılabilir.
Diğer projelere bakınca imkansız bir proje değil, zemin yapısında ciddi sıkıntı çıkarabilecek kıyı kesimleri var o kadar, tabi yer altı suları ile karşılaşılmazsa.
Özellikle Arnavutköy, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Haliçin Beyoğlu kısmındaki ulaşım ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak bir proje. Yaptığım nüfus analizine göre ortalama 500 bin yolcu potansiyeli var, tabi bunun daha yüksek olacağı düşüncesindeyim. Değerlendirirken önünüzde profesyonel kişiler tarafından hazırlanmış bir projeymiş gibi değerlendirmeyin. Elbette eksiklikleri olabilir, bunu tatlı dille dile getirirseniz bende aynı şekilde tatlı dille karşılık veririm.
-Arnavutköy Devlet Hastanesi
-İbn Haldun Üniversitesi
-Başakşehir Fatih Terim Stadyumu
-Habipler
-Mescid-i Selam
-Cebeci Mahallesi
-Sultangazi Belediyesi
-Esentepe
-Yunus Emre Mahallesi
MA Yunus Emre Mahallesi - Vezneciler
-Yunus Emre Mahallesi
-Yenimahalle
-Küçükköy Meydan
-Vialand
-Gaziosmanpaşa Meydan
-Rami
-Eyüpsultan
-Ayvansaray Metrobüs
-Edirnekapı
-Fevzi Paşa Caddesi
-Fatih Camii
-Saraçhane
-Vezneciler
MB Yunus Emre Mahallesi - Karaköy
-Yunus Emre Mahallesi
-Gazi Mahallesi
-Vega AVM
-Halit Kıvanç Stadyumu
-Çırçır
-Alibeyköy Merkez
-Bilgi Üniversitesi
-Miniatürk
-Halıcıoğlu
-Rahmi Koç Müzesi
-Mezarlık
-Şişhane
-Karaköy
Aktarma sağlanabilen hatlar:
-M11
-M7
-M2
-T1
-T2
-T4
-T5
-TF2
-F2
-Metrobüs
Hattın M ve MA kısmı zaten halihazırda proje halinde, ben kendim MB kısmını ekledim. M1 metrosu gibi A B sistemi yapılabilir. İBB son zamanlarda çalkantılı süreçlerden geçtiği için projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ulaştırmayı düşünüyorum. Burada paylaşma sebebim fikir alışverişi yaparak hattı nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye tartışmak. Metronun yapım aşamaları hakkında orta düzey bilgim var. Haritadaki çizgiler sadece güzergahı belli etmek için, normalde virajlı olacağı kesin zaten. Depo sahası olarak Habipler ile Başakşehir Fatih Terim Stadyumu durakları arasında belirlenen bir makas noktasından o noktadaki boş araziye açılabilir.
Diğer projelere bakınca imkansız bir proje değil, zemin yapısında ciddi sıkıntı çıkarabilecek kıyı kesimleri var o kadar, tabi yer altı suları ile karşılaşılmazsa.
Özellikle Arnavutköy, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Haliçin Beyoğlu kısmındaki ulaşım ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak bir proje. Yaptığım nüfus analizine göre ortalama 500 bin yolcu potansiyeli var, tabi bunun daha yüksek olacağı düşüncesindeyim. Değerlendirirken önünüzde profesyonel kişiler tarafından hazırlanmış bir projeymiş gibi değerlendirmeyin. Elbette eksiklikleri olabilir, bunu tatlı dille dile getirirseniz bende aynı şekilde tatlı dille karşılık veririm.
Son düzenleyen: Moderatör: