M1 işlemci ile Intel Core i5 (9. nesil) arasındaki fark nedir?

Aladdin Keykubad

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Pentium 2117u-Intel HD Graphics
Meslek
Hükümdar
MacBook alacağım. Bir video izledim, Intel işlemcili MacBook'u almayın kesinlikle diyor. Kısaca M1 ile Intel Core i5 (9.nesil) arasındaki fark nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook alacağım. Bir video izledim, Intel işlemcili MacBook'u almayın kesinlikle diyor. Kısaca M1 ile Intel Core i5 (9.nesil) arasındaki fark nedir?

Daha yüksek pil ömrü, sessiz çalışma, daha iyi GPU ve CPU performansı.

i5 daha stabil, M1 daha az güç tüketiyor. Her şeyden önce ne için kullanacaksınız? Her uygulama desteklemiyor M1 işlemciyi. Her uygulama da Rosetta ile açılmıyor. Ben olsam M1 alırdım yine de. Kullanmak istediğim her program destekliyor.

Yeni M1 mimarisi Apple'ın kendi tasarladığı 5nm işlemciyi içeriyor. Bu işlemci güç olarak en güçlü mobil i7'ye denk, GPU'su ise GTX 1650'den biraz daha güçlü. Apple'ın i3-i5-i7 Macbook'larında bulunan işlemciye her açıdan fark atıyor; performans, güç tüketimi, ısınma vs. Tabi ARM mimarisi olması sebebiyle bazı eksileri de var, bundan önceki tüm uygulamalar X86 mimarisine göre tasarlandığı için bazıları ARM uyumsuz, bazıları ise Rosetta 2 denilen emülatör ile çalışıyor. Yine de artık çoğu uygulama ya native olarak ya da Rosetta 2 ile yeni M1 Macbook'larda çalışabiliyor.

Çalışmak için Word falan bida fotoşop edit için yani genelllikle yazılım amaçlı.
Yani arada Dağlar kadar fark yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…