M1-M2 çipli Mac mi RTX 4060 laptop mu?

Alcyoneus

Decapat
Katılım
26 Mart 2023
Mesajlar
109
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Linux
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknisyen
Arkadaşlar bu yaz ağustos ayı gibi dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. İnternette bir süredir araştırma içerisindeydim bazı tavsiyeler de aldım. İnternette Apple'ın öğrenci indirimi ile 38k ile 40 küsur lira civarında bir paraya MacBook alabiliyorum. Bazı arkadaşlarım bilgisayarı aldıktan sonra illa oyun oynamak istersin diyor ama ben şu an da oyun oynamıyorum, virüs ve korsan saldırı konusunda iOS'un güvenilirliğinin ne denli iyi olduğunu kendi gözlerimde gördüm. Sizlerin de fikrini almak istedim. Sizce 20 yaşında bir genç için M1- M2 çipli Mac mi yoksa i7-13620h RTX4060 140W minimum 16 GB RAM'li bir oyuncu laptopu mu daha uygun olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ikilemi yaşamıştım. MacBook aldım başta çok iyi geldi. 5-6 ay sonra oyun oynama isteği gelince artık sıkıldığımı anladım. Evet MacBook oldukça güzel. Çok rahat ve kaliteli ama bir süre sonra bıktırıyor. Şunu unutmayın almayı planladığınız Gaming laptop ile MacBook'un yapabildiklerini yapabiliyorsunuz. Ama maalesef MacBook için aynı durum geçerli değil. Şu an aktif olarak MacBook'u da kullanıyorum. Aklına takılan bir konu varsa sorabilirsin.
 
Aynı ikilemi yaşamıştım. MacBook aldım başta çok iyi geldi. 5-6 ay sonra oyun oynama isteği gelince artık sıkıldığımı anladım. Evet MacBook oldukça güzel. Çok rahat ve kaliteli ama bir süre sonra bıktırıyor. Şunu unutmayın almayı planladığınız Gaming laptop ile MacBook'un yapabildiklerini yapabiliyorsunuz. Ama maalesef MacBook için aynı durum geçerli değil. Şu an aktif olarak MacBook'u da kullanıyorum. Aklına takılan bir konu varsa sorabilirsin.

Benim aklıma takılan en önemli şey Windows'ta paralı olan bir programı internetten ücretsiz şekilde kullanabailiyorsun örneğin AutoCAD internette aylık 6K civarı görünüyor proteus programı 8K ya satılıyor ben bu programlarda kendimi geliştirmek istediğim zaman Windows'taki gibi crackli şekilde kullanamayacağım diye biliyorum çünkü Windows'ta bile çoğu crackli dosya riskli olarak görünüyor Mac de hiç izin vermez güvenlik açısından. Öte yandan iş yerinde çalışan abiye sormuştum kendisi de bana Windows'ta olan programların muadillerinin olduğunu ve sorun yaşanmadan kullanabileceğimi Windows'tan gelen dosyaları da sorunsuz kullanabileceğimi uzantı değiştirme seçeneğinin de olduğunu söyledi ki çoğu bilgisayarda da var zaten Apple öğrenciye 12 küsur liraya 3 taksit imkanı sunuyor şu an velinimet gibi bir şey ben ileride Studio'dan basit editler yapmak istesem veya kod yazmak istesem belirli lisans isteyen programları kullanmak istesem para ödemek zorunda kalır mıyım?
 
Ne tercih ettiniz? Tam olarak aynı ikilemdeyim de.

39.500TL'ye çok güzel bir Victus laptop aldım i7-14700HX RTX4060 120W ekran kartı 16 GB RAM ve 512 GB SSD bulunuyor ek olarak fazladan SSD takabileceğim bir yuvası da bulunuyor ki işlemcisi hem performanslı hem de güncel ekran kartı da yeterli benim için.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı