M1 Mac ve Paralel Desktop Windows Performansı

overDrive__

Kilopat
Makaleler
1
Acelesi olmadan laptopu yenilemek istiyorum, 2010`da aldığım HP Envy'nin emekliliği yaklaşıyor, gelelim kafamı kurcalayan soruya mobilite anlamında fotoğraf ve video editlemek için yeni M1 chipli modeller hoşuma gitti, hatta yardım amaçlı bir tanesine Parallels Desktop bile kurdum, fare padde küçük bir parmak hareketiyle işletim sistemleri arasındaki geçiş çok başarılı, şimdi gelelim benim durumuma Apple ürünlerine alışık değilim sıcak ta gelmiyor ama bu son MacBook'lar hoşuma gitti, alsam Windows'u kursam Adobe ürünlerinde Mac tadında performans alır mıyım, pil ömrünü ne olur, artı ve eksi tecrübelerini özelliklerini deneyimleyen kullanıcılar cevaplarla sevinirim. Belirttiğim gibi özellikle yolculuklar sırasında kullanmak amaçlı düşünüyorum yoksa keyifli bir PC ve monitöre sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözüme burası çarptı kusura bakmayın.

Hocam işe yarar. Fakat yapmasanız daha iyi. Tofaş Şahin alıp üzerine 200k para harcayanlar gibi bir sonuç çıkar ortaya. Güzel bir Windows bilgisayar daha iyi olur.
Açıklamayı tam okumadın sanırım bu kurulumu iki ay önce yaptım.

Parallels ve normal kurulum arasında fark var. Parallels işletim sisteminde çalışan bir uygulama gibi çalışıyor. Normal kurulduğunda bir işletim sistemi kurmuş oluyorsunuz. Normal olarak kurulamıyor. Çünkü Bootcamp ve düzgün çalışan Windows ARM sürümü yok. Alıp kullanacaksanız macOS kullanmak en iyisi.

Evet Bootcamp gelmeyecek ama kısa süre içerisinde kurulum yaptığım Parallelsde Photoshop son sürüm ile iyi çalışıyordu elbette nativ performasn beklemiyorum merak ettiğim bu şekilde kullanan birileri var mı oldu mu hiç, zira arada hem programlar için updatleri geldi. Ben sadece sorunsuz Paralel kurulumundan sonra 2 gün deneyebildim, hani paralelde olsa Windows'un kronik ağırlaşması vs merak noktam. Bootcamp tecrübemde war eski macbooka ama o kadar daha fazlası yok :')

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…