M1 MacBook Air hoparlör sorunu

Makaleler
5
Belki önceki konudan hatırlarsınız. Cihazda ayak problemi vardı. O yüzden değişim işlemi gerçekleşti 2 defa. Bu gönderilen 3. cihazda da ayak problemi var. Ben tam ayak problemini kabullenip cihazı kullanmaya başlayacaktım ama nasip olmadı. Cihazda hoparlör sorunu da var. Gerçekten bu M1 Air beni yıldırdı. Kimse incelemelerde bunlardan bahsetmiyor. Bu arada bu sorunlar sadece bende olan sorunlar değil. Apple servisine ayak sorunundan giden gelen cihazın haddi hesabı yok.
Şimdi ki sorunumuz ise hoparlör sorunu. Videoyu izleyince anlayacaksınız seste bir gariplik olduğunu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aramızdaki "M1 MacBook Air" kullanıcıları benim için bunu test edebilirse gerçekten çok makbule geçer. Bu şarkının ilk 25 saniyesinde, ses seviyesi sonda veya sondan 1 tık düşükte, hoparlörden "caz" "cız" gibi sesler veya cızırtı veya uğultu falan duyuyor musunuz? Bahsi geçen şarkı bu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada sorun şarkıda değil, farklı cihazlarda denedim böyle bir sorunla karşılaşmadım. Zaten sorun genelde 600 Hz civarındaki seslerde ortaya çıkıyor. Piyano sesleri de buna örnektir.

@keabus

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorun mevcut.Sanırsam kronik.
Evet farklı birkaç forumda da aynısı söylendi.

MacBook Air'in hoparlörleri "tiz" sesleri az veriyor. Normal konuşma (podcast'ler gibi) videolarında bile seste "bas" var. Ya da şarkılarda "bas"ın "tiz"i geride bıraktığını hissediyorum. Örneğin şarkılarda şarkıcının sesinden çok enstrümanın sesi duyulur. Filmlerdeki fon müziği, oyuncunun konuşma sesinden daha yüksek. Olması gereken bu mu bilmiyorum ama açıkçası bana garip geldi. Senin düşüncelerin nelerdir?

Bu sorun çok kişide var hoparlör sorunu değil klavyedek tuşların titremesi yüzünden oluyor
Sallanma sorunu neredeyse tüm MacBook Air'lerde var. Hoparlör sorunu ise yüksek seste belli şarklarda oluyor nedeni hoparlörün bozuk olması değil tuşların titremesi dikkat ederseniz fark ediliyor. Reddit'te konuşulmuş bunlar herkeste aynı problem var.
Şarkıyı dinlerken elinizi klavyenin sağ ve sol kısımlarına tuşlara temas edicek şekilde koyarsanız ses gelmiyor.

Son düzenleme:
Ben bunu reddit'te gördüm. Elimle bütün tuşları tuttum aynı anda ama yine de ses kesilmedi.

Evet garantiye gönderen oldu mu? Şu an bende aynı sorunu yaşıyorum frekans jeneratörü uygulamasını indirdiğimde belirginlik seviyesi aşırı derecede fark etti. Ortam ısısına bağlı değişir elbette ama benim sol hoparlörden 549Hz bandında yüksek seviyede cızırtı var sadece sağa veya sola aldığımda sağda minimal oranda (sorun olarak görülmeyebilir), sol hoparlörde yoğun cızırtı var bunu nasıl apple kabul edip doğrulamadı. cihaz geri çağırmadı anlamış değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…