M1 MacBook’un Public Wi-Fi ağında IP alması ve Captive Portal’a erişim hataları

iiyco

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Bir public Wi-Fi ağında MacBook’um ile bağlantı problemi yaşıyorum ve birkaç çözüm denememe rağmen sorun hala devam ediyor. Sorunun ayrıntıları şöyle:

1. MacBook’um, bu ağa bağlanmaya çalıştığında, IP adresi otomatik olarak atanamıyor. Bunun yerine 169.x.x.x gibi bir otomatik özel IP adresi alıyor. Manuel olarak telefonumun IP adresini veya farklı bir adres girdiğimde de bu sefer Captive Portal açılmıyor yani interneti kullanamıyorum.
2. Bu ağda 172.x.x.x IP adresinde bir Captive Portal sayfası açılması gerekir, ancak bu sayfaya ne tarayıcıdan, ne de terminal üzerinden erişebiliyorum.
3. Ping komutunu kullanarak 172.x.x.x IP’sine bağlanmaya çalıştığımda; İlk başta ping yanıtı alıyorum ama yaklaşık 10-15 saniye sonra IP adresi kayboluyor ve “No route to host” hatası alıyorum. Ayrıca, curl -I http://172.x.x.x komutuyla yapılan bağlantı isteği de başarısız oluyor.

Wi-Fi sürücülerini ve macOS işletim sistemi güncellemelerini kontrol ettim, ancak herhangi bir yeni güncelleme olmadı. netstat komutunu kullanarak ağ bağlantılarımı inceledim ve ağ geçidi, yönlendirici, IP yönlendirme bilgilerini kontrol ettim. DNS ayarlarını kontrol ettim, herhangi bir proxy ayarının yapılandırılmadığını ve bağlantıyı engellemediğini doğruladım. firewall ayarlarını geçici olarak devre dışı bırakarak tekrar denedim. Wi-Fi’yi kapatıp açarak bağlantıyı sıfırladım ve yeniden bağlanmayı denedim. System Preferences > Network > Wi-Fi > Advanced > TCP/IP kısmında DHCP’yi yeniledim. sudo ifconfig en0 down ve sudo ifconfig en0 up komutları ile bağlantıyı sıfırladım. http://172.x.x.x adresine doğrudan bağlanmayı denedim, ancak bir türlü sayfayı açamadım. route -n get default komutuyla ağ geçidimi kontrol ettim. Yönlendirici IP’si doğru görünüyor, ancak yine de bağlantı sağlanamıyor. Güvenlik duvarının herhangi bir engelleme yapmadığından emin oldum. Farklı ağlarda ve cihazlarda bu sorunla karşılaşmadım. Aynı ağda iPhone ve diğer bilgisayarlar bağlanabiliyor. Sorun yaşadığım MacBook ise başka ağlara bağlanabiliyor.

Bu tür bir problemi daha önce yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı