M2 Air kapalıyken şarj tüketiyor

omrkcmn

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Kompüter İşleri
Cihazımı alalı 1 yıl 7 ay oldu. Aldığım günden beri bazı durumlar haricinde işim yoksa cihazı tamamen kapatıyorum. Son aylarda aletin şarjı kapanık olduğunda bitmeye başladı. En son %0'da duruma ayıkladım ve cihazı takip etmeye başladım.

20 Haziran günü şarj %65 idi, biraz önce (23 Haziran) cihazımı açtığımda %56 şarj olduğunu gördüm. Kapalı bir cihazın pil tüketmesi anormal bir durum. Takip etmezsem %0'a düşecek bu da pili tamamen öldürecek.

Apple servise götürsem bir sonuç alma imkanım var mı? Daha önce böyle garip bir durum yaşayan oldu mu? Cihazı sıfırlasam mantıklı bir hareket olmaz, ya alet kapanmıyor ki önceden bir hafta kadar sadece uyku modunda kaldığında bu kadar tüketmiyordu ne yapmam gerektiği hususunda bir merak içerisindeyim.

Bilen üstatlardan yardım bekliyorum.

Düzeltme:

Pil sağlığım normal
Maksimum kapasite %100

İşin ilginci açıkken o kadar berbat bir durum söz konusu değil. Normal bir boşalma süreci işliyor gibi. Hiç takip etmemiştim bu zaman kadar.

Son düzenleme:
Şehrinde Apple servisi varsa koş.
Sistemi sıfırlayacağız, yapacak bir şey yok gibi tepkiler alacaksam hiç gitmeme gerek yok diye düşündüm. Apple bu konuda nasıl bilemiyorum. İstanbul'dayım, Akasya Apple'a koşacağım yakın zamanda ama daha önce yaşadığım bazı elektronik cihaz deneyimleri boşuna gidecekmişim hissiyatı verdiyiyor.

İlgisiz olacaklarını sanmıyorum sorun pildedir pil değişimi yaparlar. Garantin sürüyordur umarım.

Biraz garip bir önerme olacak ama ben Apple Akasya'daki servisten hiç memnun değilim eğer müsaitse daha uzakta olmasına rağmen Bağdat'taki servise gidiyorum. Servis haricinde Apple destek uygulaması üzerinden mesaj ile destekte alabilirsin.

Dün akşam şarj edip 23:04 civarı %76'da şarj etmeyi bitirdim. Az önce bilgisayarı açtım şarj %80. beynim sulandı. Kapatıp açtım %75. Sanırım kendim keşfedip durumu çözeceğim. Herkesin ilgisine teşekkürler.

Akasya'ya gitmeyi düşünüyordum ama sanırım düşüncemden vazgeçmeyeceğim zira en yakın nokta, teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…