M2 MacBook Air vs M3 MacBook Air

uNKaul

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 3.sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, data science ve ML ile uğraşıyorum. 4 yıllık emektar Lenovo ThinkPad'imi artık yaptığım işler için yavaş bulmamdan ötürü yeni bir laptop almaya karar verdim. Uzun ömürlü olması, çok hafif olması, uzun batarya süresi ve base modellerini 16 GB RAM ile satmaya başlaması nedeniyle MacBook'lara yöneldim. Bu noktada M2 ve M3 işlemcili modeller arasında kaldım. Bayağı bir forum ve video gezdim fakat kimisi arada kayda değer bir fark yok derken kimileri de güncelliğinden dolayı M3'e yönelinebileceğini söylüyordu. Aralarında 6-7 bin lira kadar bir fark var. Aynı zamanda M2 modelde 9 bin lira farkla 8 çekirdek GPU yerine 10 çekirdek GPU ve 512 GB SSD seçeneklerine çıkmanın mantıklı olup olmadığını da merak ediyorum. Daha çok veri analizi, deep learning, model oluşturma gibi işlerle uğraşacağım. Bu konularda MacBook kullanan arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Hocam Mac'lerde bence CPU ve GPU'ya pek dikkat etmemek gerek kesinlikle 8 GB RAM'lı olanı almayın da M.2 16 RAM size fazlasıyla yetecektir 1TB veya 512 GB modeli alabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam. 1 TB'ye çıkmam mümkün değil maalesef, çok fazla fiyat farkı oluyor. Fakat 512 GB olan modele çıkabilirim gibi. Zaten 512 GB olan model 10 çekirdek GPU ile geliyor. Peki depolama artırmak yerine harici SSD almayı önerir misiniz? Okuduğum forumlarda çoğu kişi böyle kullandığını söylemiş.

Şöyle anlatayım şahsen kendim m2 Air kullanıyorum kız arkadaşım M3 Air kullanıyor, tabii ki de fark var ancak gerçekçi olmam gerekirse gerçek dünya kullanımında renkleri farklı olmasa ayırt edemiyoruz bile.

Şöyle anlatayım şahsen kendim m2 Air kullanıyorum kız arkadaşım M3 Air kullanıyor, tabii ki de fark var ancak gerçekçi olmam gerekirse gerçek dünya kullanımında renkleri farklı olmasa ayırt edemiyoruz bile.
Anladım hocam. Benim kullanımım biraz gerçek dünyanın dışına çıkabilir gibi. O noktada gözle görülür bir fark olur mu? Bilgisayarınızda hiç bu tarz bir iş yaptınız mı?

Anladım hocam. Benim kullanımım biraz gerçek dünyanın dışına çıkabilir gibi. O noktada gözle görülür bir fark olur mu? Bilgisayarınızda hiç bu tarz bir iş yaptınız mı?
Yani ağır bir iş yaptın mı derseniz yaptığım en ağır işler bolca sanallaştırma birkaç kod denemesi ve render almak, açıkçası m3 daha iyi ama böyle kayda değer devasa derecede fark eden bir fark olduğunu söyleyemem en büyük fark ray tracing desteği diyebilirim eğer kullanacaksanız, şahsen önerebileceğin bir şey varsa o da mümkün mertebe depolamayı yüksek alın işlemciden ziyade ve ağır işlemlerde Air yerine pro daha iyi olacaktır aktif sogutma desteği sayesinde (evet cihazlar kolay kolay ısınmıyor ancak hem M2 hem de M3 için söyleyebilirim ki eğer yüksek bir ısı üretecek kadar cihazı zorladıysanız bir süre sonra cihaz undervolting yaparak işlemlerinizde fark edilecek derecede kendini kısıyor). Birkac ay öncesine kadar eski Intellerden birini kullanıyordum onlarla kıyaslama yapmam gerekirse kesinlikle devasa büyük farklar var eğer temel şekilde kullanacaksınız gerçek manada hiçbir şey fark etmezsiniz ancak günlük kullanımın dışına çıkarsanız özellikle oyunlar dışındaki diğer profesyonel alanlarda farkları hissediyorsunuz bunu söyleyebilirim.

Teşekkür ederim hocam. 1 TB'ye çıkmam mümkün değil maalesef, çok fazla fiyat farkı oluyor. Fakat 512 GB olan modele çıkabilirim gibi. Zaten 512 GB olan model 10 çekirdek GPU ile geliyor. Peki depolama artırmak yerine harici SSD almayı önerir misiniz? Okuduğum forumlarda çoğu kişi böyle kullandığını söylemiş.

Öneririm.

Dostlar biraz araştırdıktan sonra Mediamarkt ve Apple sitelerinde M3 işlemcili 15 inç MacBook'ların arasında 12.000 lira fark var. Aynı ürün, aynı özellikler fakat bu fiyat farkının olayı ne? Mediamarkt'taki distribütör garantili falan mı? Ortada manalı bir olay yoksa Mediamarkt'tan alırım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı