M2 MacBook Air vs M3 MacBook Air

SteelEagle

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba. Bugün inşallah aşağıdaki iki laptoptan birisini alacağım. Araştırdığım kadarıyla aralarındaki tek fark işlemci, bu yüzden 5000₺ fark var. Sizce M3, falzadan 5000 vermeye değer mi? Hangisini tercih etmeliyim? Bilgisayarı Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi'mde kullanacağım.

RTX desteği dışında pek fark yok. 5000 Tl ona vermek yerine bir airpods alabilirsiniz. M3 Air kullanıyorum üstüne para alabliirsem M2 geçeceğim bende.

RTX desteği dışında pek fark yok. 5000 Tl ona vermek yerine bir airpods alabilirsiniz. M3 Air kullanıyorum üstüne para alabliirsem M2 geçeceğim bende.
RTX desteği oyunlarda ne kadar fark oluşturuyor acaba bilginiz var mı? Oyun oynamak için almıyorum ama belki girerim arada.

RTX desteği oyunlarda ne kadar fark oluşturuyor acaba bilginiz var mı? Oyun oynamak için almıyorum ama belki girerim arada.
Işın izleme destekli pek oyun yok maclerde. Fakat internette rtx on vs rtx off gibi bir arama yaparak bakabilirsiniz farka.

Chat GPT:
Apple'ın M3 işlemcisi, M2'ye kıyasla hem performans hem de verimlilik açısından bazı belirgin iyileştirmeler sunuyor. M3 işlemcisi, 3nm mimarisiyle üretilmiş ilk Apple işlemcisi olarak daha az güç tüketimiyle daha yüksek performans sağlıyor. M3, M2'deki 20 milyar transistöre kıyasla 25 milyar transistöre sahip olup, özellikle grafik işlem kapasitesinde güçlü bir iyileştirme sunuyor. M3 çipinde dinamik bellek tahsisi ve donanım tabanlı ışın izleme gibi yeni GPU özellikleri bulunuyor; bu özellikler M2'de yoktu.

M3 çipin ayrıca ekstra parlaklık ile SDR içeriklerinde daha iyi ekran performansı sunduğu biliniyor. M3 tabanlı MacBook'lar, Wi-Fi 6E desteği sunarak daha hızlı kablosuz bağlantı imkanı tanıyor. Yani, M2 işlemcisine sahip cihazlar güçlü kalırken, en son performans ve grafik özelliklerinden faydalanmak isteyenler için M3 daha iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Bu özellikler, özellikle oyun ve grafik işleme gibi yoğun performans gerektiren işlerde avantaj sağlayabilir.

Hocam eğer eğitim indirimli alabilirseniz Pozitif teknolojide fiyatları daha ucuz. Ben Apple ürünlerinden M3 ile başlangıç yaptım ve cihazı çok beğendim.

Teşekkür ederim hocam M3 olanını satın aldım ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…