M2 MacBook Air Windows Kurulumu yapılabilir mi?

yusufsarı

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. M2 işlemcili bir MacBook cihazım var ve sanal bilgisayar olmadan Windows kurmak istiyorum. Anladığım kadarıyla sistem böyle bir kuruluma izin vermiyor ama bunun mutlaka kurulmasının bir yolu olduğunu düşünüyorum çünkü halihazırda Windows'un ARM tabanlı sürümü ve OpenCore gibi bir Bootloader var. Bunları kullanarak Windows kurulabilir mi? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Benim bilidğim kuruluyor. Hiç araştırmadım ama Can Deger hocam kurduğunu söylüyordu.

OpenCore hackintosh için sanırım. Ve MacBook'a Windows kurmaya çalışmanız üzdü hocam.

Konuyla biraz alakasız olacak ama o cihazı aldıktan sonra neden Windows kurmaya çalışıyorsunuz? Zaten bir bakıma o cihazın işletim sistemine ve ekosistemine de para vermiş oluyorsunuz. Bunun yerine Windows kurulabilen bir cihaz almak daha iyi değil mi? Şahsen o bilgisayara Windows kuracak olsam içim acırdı.

OpenCore hackintosh için sanırım. Ve MacBook'a Windows kurmaya çalışmanız üzdü hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda olduğu gibi desteklenmeyen MacBook cihazı desteklenir hale getiriyor Recep Bey aslında kast ettiğim de bu tarz bir şeydi.

Windows'un yeri ayrı oluyor maalesef, arada kullanmamız gerekebiliyor

Ayrıca hocam macOS Mac'ler için üretilmiş bir işletim sistemi. Yani Mac'ler de en uyumlu ve stabil çalışacak işletim sistemi o. Windows kurmayın bence. Kuracaksanız VMware Fusion kullanın sanal makine'de yani.

Kesinlikle katılıyorum. MacBook alıp Windows kullanmak mantıksız.

Kesinlikle katılıyorum. MacBook alıp Windows kullanmak mantıksız.
Zaten M2'li Mac alacak parası olan birinin Mac yanına bir de Windows'lu bilgisayar alması çok da zor değildir diye düşünüyorum...

Yıllardır Windows kullanıcısıyım ve iki işletim sistemine yeteri kadar hakim olduğumu düşünüyorum. Her ikisinin de kendine göre avantajları var. Açıkçası macOS sade ve pratik iken Windows daha detaylı ve ince bir işletim sistemi olduğunu düşünüyorum. Windows'un hakkını da yememek lazım diye düşünüyorum. Bir de maalesef alışkanlık oldu Windows

Ayrıca hocam macOS Mac'ler için üretilmiş bir işletim sistemi. Yani Mac'ler de en uyumlu ve stabil çalışacak işletim sistemi o. Windows kurmayın bence. Kuracaksanız VMware Fusion kullanın sanal makine'de yani.
Teşekkürler hocam sağ olun.

10 bin liralık ucuzundan bir Windows bilgisayar al daha temiz. Boşuna Mac'in içinden geçme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…