M2 SSD ve SATA SSD Farkı ?

Erkan-44

Hectopat
Yer
MALATYA
Daha fazla  
Elimde ADATA SU800 256 GB SSD var 560 - 520 /s bir performans sunuyor. Bir arkadaşımla üstüne ücret vererek OCZ 256GB RD400 M.2 Sata SSD(2650 OKUMA/ 1250 Yazma) M.2 SSD alacağım. Anakart olarak Gigabayt GA AB350 Gaming 3 kullanıyorum. M.2 Slotu mevcut. Buna rağmen M.2 SSD takmama uygun mu ve bu M.2 SSD'nin diğer SSD'ye göre bana ne kadar bi avantajı olur? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı veriyolları kullanıyorlar.
SATA3 SSD'lerin teorikte(600,600) verebilecekleri hız bu SSD'lere göre çok daha az. Bahsettiğin M.2 SSD PCI-E kullanıyor. Daha yüksek hızlara ulaşabiliyor.

Evet, uygun.

Ne kadar daha fark vereceksin?

Öncelikle fiziksel olarak sorduğunuz SSD'ler:
  • M.2 SSD
  • 2.5" SSD
Sonrasında M.2 de kendi içinde ikiye ayrılmakta:
  • SATA M.2
  • NVMe M.2
Yüksek performans sunan NVMe M.2. NVMe M.2 SSD'ler, SATA yerine PCI Express veriyolunu kullanmakta. Bu sayede çok yüksek performansa ulaşabiliyorlar.

SATA'nın veri aktarımı saniyede 600 MB ile sınırlı iken M.2'de bu limit saniyede 4 GB (PCIe 3.0 x4).

Diğer bileşenlerden çok kısacaksanız gerekli değil. HDD den SSD ye geçince büyük sıçrama yapıyorsun ama sadece gaming içinse SSD den M2 SSD geçmeniz tekrar söylüyorum oyun için o kadar farketmiyor. Ve evet anakart destekliyor M2 yi.

200 Tl fark verdım aldım hocam.
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…