M3 beklenmeli mi?

gmaschine

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba şu anda laptopumu satmak üzereyim, üstüne biraz para koyarak ucu ucuna 16 GB RAM'li M2 Air alacak param var. (pt'de 28 bin TL).
Sattığım ürün TR'de pek bilinen ve çok satılan bir ürün değil ondan satabiliyorken satmak mantıklı geliyor. Diğer yandan M3 çıkacak ve söylenenlere göre 200 dolarlık bir zam ile çıkacak ve performansta (özellikle GPU) ciddi bir artış olacak. Son yıllarda Türkiye'de yeni modeller gelirken eski modellere de fiyat güncellemesiyle zam geliyor diye hatırlıyorum. Bu sebeple alabiliyorken M.2 alıp geçmeli miyim?
Yazılım müh. Için kullanılacak, oyun vs oynanmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
M3 ile ciddi yenilikler gelebilir. Bu yeniliklerin çoğunun M2 ile gelmesi bekleniyordu ama TSMC tarafında yaşanan sorunlardan dolayı(3nm olayı özellikle) M2'de başka bir mimari kullanılıp asıl yenilikleri barındıran mimari M3'e saklandı. Bunlar iddia tabii ki. Ama M3'lü modeller geldiğinde ciddi zam gelme ihtimali de var. Eğer gelme ihtimali bulunan zamlara rağmen alabilirim diyorsanız bekleyebilirsiniz. Ama eğer diyorsanız ki zamlı almak istemem elinizdeki cihazı satıp M2'li modellerden alabilirsiniz. M2'de gayet hızlı bir işlemci.

Yazılım geliştirme de kullanılacak programları sıkıntı yaşamadan M2'li Macbook Air'de kullanabilirsiniz.

M3 ile ciddi yenilikler gelebilir. Bu yeniliklerin çoğunun M.2 ile gelmesi bekleniyordu ama TSMC tarafında yaşanan sorunlardan dolayı(3nm olayı özellikle) M.2'de başka bir mimari kullanılıp asıl yenilikleri barındıran mimari m3'e saklandı. Bunlar iddia tabii ki. Ama m3'lü modeller geldiğinde ciddi zam gelme ihtimali de var. Eğer gelme ihtimali bulunan zamlara rağmen alabilirim diyorsanız bekleyebilirsiniz. Ama eğer diyorsanız ki zamlı almak istemem elinizdeki cihazı satıp M.2'li modellerden alabilirsiniz. M.2'de gayet hızlı bir işlemci.

Yazılım geliştirme de kullanılacak programları sıkıntı yaşamadan M.2'li MacBook Air'de kullanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Maalesef şu anki Türkiye şartlarında yeni modelin şuankiyle aynı fiyattan çıkması bana hayal gibi geliyor. Zam yapılırsa da hiçbir şekilde alma şansım olmaz muhtemelen. Hatta M.2'yle bile zam gelmesi olası duruyor bana göre. Alabiliyorken almak en garantisi sanırsam, teşekkürler.

M3 Air cihazları yüksek ihtimalle 5 Haziran'da tanıtılacak. 15” Air'dan da bahsediliyor fakat hazirana biz de durumda oluruz muamma. Siz cihazınızı satın kesin en kötü dolar en iyi de M2 Air alın. Baktınız çok istediniz M3 cihazı MacBook'u satmak çok daha rahat olacaktır.

Son söylentilere göre mark gurman m3'lerin bu yaz gelmeyeceğini söylemiş. Gelse de zam ile gelmesi muhtemelmiş. 15 inç Air'in M.2 ile geleceği düşünülüyormuş tabii söylenti bunlar. Söylediğiniz gibi ne olacağı belli olmaz ve Apple ürünleri kolay kolay satarken değer kaybetmiyor. En kötü çok çok feci yenilikler gelirse ve fiyatta uçmazsa M3 istersem satıp değerlendirebilirim M.2 cihazı. Pek sanmıyorum ondan alabiliyorken M.2 alıp geçeceğim maceraya gerek yok, teşekkürler herkese :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı