Çözüldü M330 geçişli grafik uygulanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aycl64

Decapat
Daha fazla  
RAM
4 GB 800 MHZ 11CL
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD Plus 240 GB
Ekran kartı
AMD Radeon R5 M330
Anakart
Lenovo B51-35
İşlemci
AMD A8-7410
Selamlar,

Forumu detaylı olarak inceledim. Sorunumdan bahsedeyim öncelikle;

Bilgisayarımda hem yerel hem de harici ekran kartı var.

Harici ekran kartını kullanmak istiyorum fakat hiçbir şekilde (Görev Yöneticisi'nden kontrol ediyorum) kullanılmıyor.

Grafik performansı tercihi ekranında hiçbir şekilde "klasik uygulama" yazmıyor onun yerine yazan:

Yine de yüksek performans seçtiğimde harici ekran kartı çıkmıyor.

Forumu detaylı şekilde inceledim fakat genel olarak çözüme ulaşmamış o nedenle yeniden hortlatmakta fayda var bu konuyu.

Windows sürümüm güncel.

Güncel ekran kartı driveri ile denedim olmadı https://www.amd.com/en/support buradan indirdiğim, hem otomatik yükleyici ile denedim hem de kendim sürümü seçerek denedim yine de fayda etmedi. Saçma sapan Metin2'de bile harici ekran kartını kullanmıyor.

Sonra DDU kullanıp Lenovo'nun orijinal yayınladığı ekran kartını yükledim. Oradan da geçişli grafik kartı ayarlarından Metin2'yi yüksek performans yaptım ama nafile.

Metin2'de %0'a düşüyor M330 kullanımı, Brave browser kullanırken yine %3 falan oluyor.

Velhasıl kelam, forumda önerilenler+ güncel/güncel olmayan tüm sürücü yazılımları+ geçişli/geçişsiz ayarları yapmama rağmen bir türlü Metin2 oyununda ben harici ekran kartını çalıştıramıyorum. Bu konuda bilgisi olan lütfen yardım etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS ile kapatılmıyor, Swichable Graphics seçilebiliyor.

Aygıt Yöneticisinde herhangi bir problem yok her ikisi de görüntüleniyor.
LoL açtım, LoL'de harici ekran kartını kullandı bilgisayar. Dahili ekran kartı ile birlikte kullandı tabii ki. Kesin olarak çözüldü diyemem. Önerileri olanlar varsa her türlü öneriye açığım.

Kararlı bir hale gelirse çözümü buradan da paylaşacağım.
Selamlar,

Çözüldü olarak nasıl işaretleyebilirim bilmiyorum birazcık bakacağım fakat bilen varsa ve aydınlatırsa çok iyi olur.

Sorun tanımı:

Bilgisayarımda dahili ve harici 2 ekran kartı bulunmakta fakat oyun oynarken harici ekran kartı çalışmamaktaydı.

Nihai olmasa da yeterli çözüm:

Hala ekran kartı seçemiyorum fakat sistem otomatik olarak oyunlarda her iki ekran kartını da kullanıyor ve ağırlıklı olarak harici ekran kartını kullanmakta. Adımlardan bahsedeyim:

1) Sıfırdan Windows 10 kurdum. İnternete bağlamadan önce güncellemeleri durdurdum.
2) Lenovo'nun yayınladığı orijinal ekran kartı sürücüsünü yükledim.
3) Iobit Driver Booster ile güncelleme gerçekleştirdim.
4)Windows ayarlarından Grafik Performans Tercihi'ni "Yüksek Performans'a ayarladım.
5) AMD'nin Support sayfasından otomatik driver güncelleme yazılımı indirdim ve yükledim.
6) Oyun profiline oyunumu ekledim.
7) Oyun profilinden ekran yazılımından oyunu açtım.
8) Oyunu oynarken alta aldığımda görev yöneticisinde harici ekran kartımın sağlıklı şekilde çalıştığını görüntüledim.

Hem harici hem de dahili ekran kartı çalışıyor bunu tekrar belirtmek isterim. Harici ekran kartı dahiliye göre daha fazla çalışıyor. Benim için yeterli bir çözüm oldu.
Grafik ayarında yüksek performans yazan harici ekran kartı değil mi ? Aygıt yöneticisinde iki ekran kartının da ismi aynı başlıyor bence orada karmaşıklık olmuş sizin için. Metin2 sorunlu bir oyun. Zaten harici ekran kartı ile pek fark olmaz bence.

BIOS ile kapatılmıyor, Swichable Graphics seçilebiliyor.

Aygıt Yöneticisinde herhangi bir problem yok her ikisi de görüntüleniyor.
LoL açtım, LoL'de harici ekran kartını kullandı bilgisayar. Dahili ekran kartı ile birlikte kullandı tabii ki. Kesin olarak çözüldü diyemem. Önerileri olanlar varsa her türlü öneriye açığım.

Kararlı bir hale gelirse çözümü buradan da paylaşacağım.
Selamlar,

Çözüldü olarak nasıl işaretleyebilirim bilmiyorum birazcık bakacağım fakat bilen varsa ve aydınlatırsa çok iyi olur.

Sorun tanımı:

Bilgisayarımda dahili ve harici 2 ekran kartı bulunmakta fakat oyun oynarken harici ekran kartı çalışmamaktaydı.

Nihai olmasa da yeterli çözüm:

Hala ekran kartı seçemiyorum fakat sistem otomatik olarak oyunlarda her iki ekran kartını da kullanıyor ve ağırlıklı olarak harici ekran kartını kullanmakta. Adımlardan bahsedeyim:

1) Sıfırdan Windows 10 kurdum. İnternete bağlamadan önce güncellemeleri durdurdum.
2) Lenovo'nun yayınladığı orijinal ekran kartı sürücüsünü yükledim.
3) Iobit Driver Booster ile güncelleme gerçekleştirdim.
4)Windows ayarlarından Grafik Performans Tercihi'ni "Yüksek Performans'a ayarladım.
5) AMD'nin Support sayfasından otomatik driver güncelleme yazılımı indirdim ve yükledim.
6) Oyun profiline oyunumu ekledim.
7) Oyun profilinden ekran yazılımından oyunu açtım.
8) Oyunu oynarken alta aldığımda görev yöneticisinde harici ekran kartımın sağlıklı şekilde çalıştığını görüntüledim.

Hem harici hem de dahili ekran kartı çalışıyor bunu tekrar belirtmek isterim. Harici ekran kartı dahiliye göre daha fazla çalışıyor. Benim için yeterli bir çözüm oldu.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…