Selamlar,
Forumu detaylı olarak inceledim. Sorunumdan bahsedeyim öncelikle;
Bilgisayarımda hem yerel hem de harici ekran kartı var.
Harici ekran kartını kullanmak istiyorum fakat hiçbir şekilde (Görev Yöneticisi'nden kontrol ediyorum) kullanılmıyor.
Grafik performansı tercihi ekranında hiçbir şekilde "klasik uygulama" yazmıyor onun yerine yazan:
Yine de yüksek performans seçtiğimde harici ekran kartı çıkmıyor.
Forumu detaylı şekilde inceledim fakat genel olarak çözüme ulaşmamış o nedenle yeniden hortlatmakta fayda var bu konuyu.
Windows sürümüm güncel.
Güncel ekran kartı driveri ile denedim olmadı
https://www.amd.com/en/support buradan indirdiğim, hem otomatik yükleyici ile denedim hem de kendim sürümü seçerek denedim yine de fayda etmedi. Saçma sapan Metin2'de bile harici ekran kartını kullanmıyor.
Sonra DDU kullanıp Lenovo'nun orijinal yayınladığı ekran kartını yükledim. Oradan da geçişli grafik kartı ayarlarından Metin2'yi yüksek performans yaptım ama nafile.
Metin2'de %0'a düşüyor M330 kullanımı, Brave browser kullanırken yine %3 falan oluyor.
Velhasıl kelam, forumda önerilenler+ güncel/güncel olmayan tüm sürücü yazılımları+ geçişli/geçişsiz ayarları yapmama rağmen bir türlü Metin2 oyununda ben harici ekran kartını çalıştıramıyorum. Bu konuda bilgisi olan lütfen yardım etsin.