M4 Mac Mini Bu Yıl Piyasaya Sürülebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
M4 Mac Mini

Bloomberg‘in son raporuna göre Apple’ın M4 çipine sahip yeni Mac Mini modeli ekim ayında piyasaya sürülecek. Teknik özellik tarafında Mac Mini’nin 3x USB-C portu, 1x HDMI portu ve bir güç girişi sunması bekleniyor. Bloomberg ayrıca Apple’ın iMac ve MacBook Pro serilerini bu yıl M4 çiplerle güncelleyeceğini, Mac Pro, Mac Studio ve MacBook Air’in ise yeni […]

Devamı: M4 Mac Mini Bu Yıl Piyasaya Sürülebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Başka bir kaynakta okuduğum olasılığa göre bu M4'lü Mac Mini'nin boyutları Apple TV'den biraz daha büyücek olacakmış. Tabi aluminyum kasa kalıyor ama cihazın boyutları M2'li (mevcut) Mac Mini'ye oranla küçülüyor. Eğer yeni Mac Mini sadece 3 USB-C (daha doğrusu Thunderbolt 4) ve bir HDMI portuyla gelirse (umarım bunların yanına bir de RJ-45 Gigabit Ethernet Portu sıkıştırılacaktır...) bu da boyut küçülmesinin sonucudur. Mevcut Mac Mini'nin üst modelinde 4 adet USB-C/TB4 ve 2 adet USB-A (3.0) portları + Ethernet ve HDMI portları var. Küçülen hacim cihaz içi soğutmayı olumsuz etkiler mi? İlk tedirginliğim oradan oldu. Port sayılarının azalmasını da pek benimsiyemedim. Galiba kendimi zorlayıp satış dışı kalmadan mevcut M2'li Mac Mini üst modelden edineceğim. 😳

Bu aleti kullanabilmek için full setup gerekirken, ufak taşınılabilir bir alet amacıyla yapılmasını anlamıyorum tam olarak. Dev gibi kasa yapsınlar demiyorum da, bir laptop kasası kadar boyutu olsa da bir şey farketmez açıkçası.

Apple ürünleri teknoloji değil tasarım ürünü olduğu için oluyor sanırım bu durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı