M4 Pro vs M5

arabaci_58

Kilopat
Merhaba, 24 GB RAM ve 1 TB disk seçeneğinde M4 Pro işlemcili modelle M5 işlemcili cihaz neredeyse aynı fiyata satılıyor. Sizce geçen senenin daha üst işlemcisi mi? Yoksa yeni işlemci mi?

Multi-core kullanacak işler yapıyorsanız (render almak gibi) M4-Pro daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Single-core işlerde pek fark yok aslında ama M5 daha güncel bir mimariye sahip. Grafik gücü olarak ta pro daha önde.

M4 Proyu seçerdim sanırım.

M4 Pro bence. Render gibi ağır işler yapmayacaksan hiç fark hissetmeyeceksin. Ben baz model M3 MacBook Pro aldım canavar gibi.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler, youtube’da bu karşılaştırma hususunda bir kaç tane vidyo var, bunlara göre genel olarak m4 pro daha üstün deniyor ama sonra detaylara indiğinizde görüyorsunuzki her iki modelinde base modelini karşılaştırdık diyerek m5’in 16 gb ram ve 512 ssd’li versyonunu göze alırken m4 pro’nunsa 24 gb ram 1 tb ssd’li versiyonunu kullanmışlar, ababa bu fark haliyle ram fazlasından mı kaynaklanıyor diye düşünmüyor değil insan ama benim senaryomda her ikisinin de ram ve ssd’leri aynı boyutta

Değerli yorumlarınız için teşekkürler, youtube’da bu karşılaştırma hususunda bir kaç tane vidyo var, bunlara göre genel olarak m4 pro daha üstün deniyor ama sonra detaylara indiğinizde görüyorsunuzki her iki modelinde base modelini karşılaştırdık diyerek m5’in 16 gb ram ve 512 ssd’li versyonunu göze alırken m4 pro’nunsa 24 gb ram 1 tb ssd’li versiyonunu kullanmışlar, ababa bu fark haliyle ram fazlasından mı kaynaklanıyor diye düşünmüyor değil insan ama benim senaryomda her ikisinin de ram ve ssd’leri aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…