M430 ekran kartı M330 gözüküyor

Burry

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
Bilgisayarımdaki ekran kartına güncelleme geldi ve M430 olan ekran kartım güncellemeden sonra M330 oldu tekrar M430 kurdum ve bu seferde performans düşüklüğü ve her PC'ye girişimde bir uyarı almaya başladım. Ve uyarıda donanım değişikliklerinin uygulanması için tekrar başlatın diyordu. Bende M430 driverını tekrar kurmaya karar verdim ve tekrar kurduğumda hata verdi. Şimdide laptopun fanları çok ses çıkarmaya başladı ve HP supportta bir ünlem işareti var sistem kurtarmanızı oluşturun diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 64 bit kullanın, kullanmıyorsanız bu işletim sistemine geçin. Eğer geçecekseniz, temiz kurulumla kurun, kurulum bitince en güncel sürücüyü kurabilirsiniz. Eğer W10 kullanıyorsanız aşağıdaki yönergeleri uygulayın.

1-Bu linkten cihazınıza uygun sürücüyü indirin ve masaüstüne atın.

Download Drivers

2-Rehberi uygulayın.

DDU ile AMD ve NVIDIA Sürücü Kaldırma Rehberi

3-Kaldırma işlemi bitince masaüstüne attığınız sürücüyü kurun.

İşletim sistemim Win10 Pro 64bit, AMD'nin sitesinden indiriyorum M430 olanını fakat M330 kuruyor, ne yapmalıyım?

Kurdum ve yine M330 oldu. Win10'un güvenlik programı açılmıyor sanırım.

Eğer bilgisayarı aldığınız firma BIOS güncellemesi sunuyorsa BIOS güncellemesi yapın. Ama, temiz kurulum yapmanızı öneririm.

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

Kurulum tamamlanınca, hiçbir şey kurmadan Windows Güncelleme'ye girin, bırakın o hem Windows'u hem sürücüleri güncellesin. Sorun devam ederse başka bir şey önereceğim ancak öncelikle bunu yapın.

Aynı durum bende de oldu son güncelleme olduktan sonra M430 kartı M330 oldu. Otomatik güncelleme veya manuel güncelleme yaptım sorun aynı. Win 10 pro güncelledim yine aynı. Dell PC var bende yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sorun Çözüldü:

AMD ürücüsünü güncelledikten sonra "cihaz yöneticisi> ekran adaptörüne" gidin. Oradan kartınızın grafik sürücüsünü güncelleyin. Windows otomatik olarak en son sürücüyü kontrol edecek ve sonra tekrar R5 M430 olarak gösterilecek şekilde kuracaktır.

Arkadaşlar bu konuyla ilgili yaptığım araştırmada birçok laptopta AMD ekran kartınta bu sorun yaşanmakta AMD güncellemesi yapmanız cihazınıza uygun olmayan bir driverı bilgisayarınıza yüklemeniz anlamına geliyor. Kurtulmak için eski driverı kaldırıp (tamamen) bilgisayarınızın seri numarasına uygun bir driver yüklemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…