M4A78LT M LE, X4 640P Donma ve Uyku Sorunu

Tolunay ßallı

Hectopat
Merhaba arkadaşlar PC'yi aldığımdan beri ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. En başlarda mavi ekran hatası almaya başlamıştım. Memory managment diye bir şey yazıyordu önemsemedim. Daha sonra başka bir sorunla karşılaştım bilgisayarı açmak istediğimde ekrana görüntu gelmiyordu. Ekranda sinyal yok diyip uyku moduna geçiyordu.

Ben de bir bilgisayarcıya götürmüştüm. Ardından anlayamadım bir şeyler yaparak sorunu halletti. 2 gün önce kadar her şey gayet güzel gidiyordu ama dün yine aynı sorunla karşılaştım. Bu sefer PC'yi açınca 1-2 dakika sonra kitlenip donuyor. Klavye mouse çalışmıyor. Klavyedeki capslock tuşuna bastığımda ışığı yanıp sönmüyor.

Kasayı açtım baktım ekran kartının fanı dönmüyordu. Ben de bilgisayarcıya götürdüm ekran kartı ömrünü bitirmiş dedi çıkardi verdi elime ve ben de onboard deniyor sanırım o ekran kartı sayesinde oyun oynuyordum(lol) ve yine bugün o lanet olası sorun yine oluyor.

PC açtıktan sonra yine donuyor ve reset atınca PC kendini uyku moduna alıyor öyle kalıyor sonra kapayıp bekleyince açılıyor ama yine aynı sorun oluyor. Son kez açıldığında format atmak istedim ancak yükleme %1 olunca PC kendini yeniden başlattı ve anakart logosunda kaldı. Yazıların arkasında mavi mavi çizgiler oluşup kayboluyorlar,

Lütfen yardım edin. Araştırdım biraz sorun anakart, harddisk ve belleklerde olabilirmiş. Sizce nerde ve donanımsal mı ? Nasıl düzelecek lütfen yardım edin.

Sistem

• Amd Athlon ıı x4 640p 3.00 ghz
  • M4a78lt m le asus anakart
  • HD 5670 ekran kartı Adam bozulmuş dedi fan yüzünden bozulmuş olabilir mi ?
  • 350 W Gerçek Asus PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı