Selamlar öncelikle, maalesef her bütçesi olmayan gibi düşük bütçeli bir anakarta sahibim ve bu durum benim sistemime SSD takmamı engelliyor, her neyse geleyim konuya anakartımın SATA kaça kadar desteklediğini bilmiyorum, ama nereden bulabileceğimi biliyorum fakat anlamıyorum benim için kontrol eder misiniz: M5A78L-M LX3 | Motherboards | ASUS Global
Bir başka sorum ise anakartım hangi SATA'yı destekliyorsa ona uygun bir SSD markasına ihtiyacım var. (İçine Rust yükleyeceğim)
Uygun bir marka önerir misiniz? ------ İşletim Sistemim:
Anakart: ASUS M5A78L-M LX3
Ekran Kartı: MSI AMD RX 460 2 GB
RAM: GSKİLL Ripjaws F3-12800CK9D 8 GB DDR3 1600Hz 4X2
İşlemci: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor
SATA 3 değil, SATA 2 destekli. Çünkü SATA 3Gb/s aslında SATA 2'dir. SATA 3 ise SATA 6Gb/s olarak geçmektedir.
SATA 2 anakarta SATA 3 SSD rahatlıkla takılabilir. Sadece okuma/yazma hızları SSD'nizin ulaşabileceği maksimum hızların yarısına ulaşır. Onun dışında günlük kullanımda hiçbir fark hissetmezsiniz.
SATA 3 değil, SATA 2 destekli. Çünkü SATA 3Gb/s aslında SATA 2'dir. SATA 3 ise SATA 6Gb/s olarak geçmektedir.
SATA 2 anakarta SATA 3 SSD rahatlıkla takılabilir. Sadece okuma/yazma hızları SSD'nizin ulaşabileceği maksimum hızların yarısına ulaşır. Onun dışında günlük kullanımda hiçbir fark hissetmezsiniz.
Crucial BX500 240GB 3D NAND 540MB-500MB/s Sata 3 2.5'' SSD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
Forumda çok öneriliyor. Kullanmadım ama yani ben bilmiyorum.