M5a78L-M lx2 4GB RAM Kullanılabilir Miktar 2GB

erşankuneri

Hectopat
Daha fazla  
64 bit kullanıyorum. Win7 bilgisayar özelliklerinden bakıldıgı zaman 4GB kullanılabilir 2GB kullanılan RAM gözüküyor. BIOS'tan baktıgım zaman 2084 gibi bir rakam tek RAM görüyor muhtemelen. 4GB 2x2 dual kit RAM'lerım tek tek denedım yer degıstırıp taktım malesefki işlemcıye yakın olan RAM slotundan randıman alamıyorum. Ne ses geliyor ne görüntü ama kasa çalısıyor. BIOS'u güncelledim tık yok. Bakıldıgı zaman fiziksel bir hasar yok slotta çokta dikkat ederim takarken RAM'leri. M5a78l m lx2 anakartım malesef 2 RAM slotu var. Ne yapmalıyım?

Muhtemelen ramleri besleyen transistörlerde veya kondansatörlerde bir patlak var hemen bir teknik servise götürüp anakartın tamiratını yaptırman gerekiyor

Malesef bulundugum yerde teknik servis yok.Anakart ın garanti süresi bitik.4GB RAM tek kit alıp taksam ilerde sorun olur mu yine anarkart ta? PSU yetersizdi elektiriksel sesler çıkıyordu daha yeni degiştirdim PSU yu acaba ondan mı kaynaklandı sorun?Başka bir nedeni olamaz mı bu sıkıntının?

Sorunun psudan kaynaklandığı kesin olarak anlaşılıyor psu dan kaynaklı oluşan bir sorun 4 gb tek modül takıp kullanma imkanınız var lakin ileri bir süreçte anakartınızın çöp olma durumu var mutlaka bir elektronikçiye veya bilgisayarcıya olmadı televizyoncu varsa yakınınzda ona götürün televizyoncularda transistörlerinde veya kondansatörlerinde bir arıza varsa mutlaka tamir ederler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…