M5A78LM-LX3 Fanı Görmüyor

kutok

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar FX 6300 işlemcimin cpu fanının bir yaprağı kırıldıktan sonra onun aynı boyutunda bir fan aldım (4pinli) ve taktım fan çalışıyor. Ama biosta hardware monıtor da fanın dönüş hızını ayarlayamıyorum ve işlemci yüksüz 40 derece iken yükte 70'i buluyor. Ses benim için sıkıntı olmadığı için fanın her zamanki hızını %100 yapmak istiyorum eski fanımda ise 6000rpm de 65'i geçmiyordu. Cpu sıcaklığı bu yeni fanımda cpu fan hızını nasıl ayarlayabilirim ?

Eski fanımda speedfan uygulamasından ON/OFF seçeneğinde kullanıyordum boşta 4000rpm yükte 6000rpm'di speedfande ayarlama şansım var mı ?

Anakart ASUS M5A78LM-LX3

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS'un anakartın için sunmuş olduğu güzelim All Suite uygulaması ve içerisinde barındırdığı Fan Xpert programı varken neden o tipsiz ve güncel olmayan SpeedFan programını kullanalım ki :) İndirmen için link ekliyorum : Yandex.Disk

Birincisi CPU_FAN ile bağladığını doğrular mısın? İkincisi SpeedFan'ı kaldırıp ASUS'u yüklüyorsun.
Fan hızını masaüstünden programlarla da istediğin gibi ayarlayabilirsin, BIOS ile uğraşman gerekmez.

Sonradan taktığın fan 4 fanlı ise kontrol edilebiliyor olması gerekir. Bir fanın kontrol edilebilir olması için en az 3 pin gerekir, CPU fanları daha esnek kontrol imkanı tanıması açısından 4pine sahiptir. Cevap verirken ismimi etiketlersen sevinirim @kutok

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı