M5A97 LE R2.0 ve FX-6300 Overclock

Hac Bekir

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemimi overclock yapmak istiyorum. Nasıl yapılacağına dair hiç bir bilgim yok yardım ederseniz sevinirim. Ayrıca İşlemci ve Ekran kartımın kaç derecede çalıştığını nereden öğrenebilirim?

• Anakart:M5A97 LE R.20
  • Ram:Corsaır(4x2)Gb 1600Mhz
  • İşlemci:Amd Fx6300
  • Ekran Kartı:Asus HD 7850 TOP 2Gb DirectCU II DX11.1
  • Güç Kaynağı:Corsaır Cx600

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı anakart ve aynı seri işlemci kullanılmış. BIOS menüsü aynı.
Neresi yardımcı olmadı ?

Anakart ve işlemcinin dışında, bu iş için uygun bir soğutucunuz var mı ?
İsterseniz anakartınız sayesinde BIOS menüsünden performance modunu seçerek işlemciyi 3.9 GHZ'ye otomatik olarak OC edebilirsiniz.

Anakart BIOS aynı tamamda işlemci farklı. Şu an performans modunda 3.5Ghz. İşlemcinin soğutucusu stok fan. Voltaj verme kısmını çözemedim.

Dikkatlice okursanız eminim anlayacaksınız. O işlemci standart modda 3.5 GHZ çalışır, performance modda artar frekans hızı.
İşlemciler farklı olabilir, her işlemci, her anakart kombinesi için ayrı ayrı overclock rehberleri hazırlanmasını mı bekliyordunuz

Anlayalım ancak uygulamayın çünkü soğutucunuz yetersiz.

Bu işin temeli biraz voltaj, biraz frekans verip test etmeye dayanır.

Öncelikle işlemcinizin frekansını voltaj arttırmadan yükseltin. Her arttırışta test edin Prime 95 ile.
Stabilite bozulunca voltaj verin ve yine test edin. Böyle böyle 4 küsür GHZ'ye gelir.

Ve bir seviyeden sonra stabilite bozulur çünkü işlemcinin sınırına gelmişsindir. Mesela ben 4,6'nın yukarısına hiç stabil bir biçimde çıkamadım.
Ve unutmadan, olabildiğince az voltaj ile stabil tutmaya çalışmalısın. Bunlar deneyerek tecrübe edilerek öğrenilecek şeyler.

Birinin karşına çıkıp şunu şöyle, şunu şöyle yap demesini beklememelisin, her işlemcinin stabil çalıştığı voltaj, frekans ayarları farklıdır çünkü her işlemci birbirinden farklıdır, aynı marka model olsa bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…