Arkadaşlar ben'de bu anakart mevcut ve 212 Evo işlemci soğutucusu var. Sorunum ise şöyle : RAM'i siyah slot'a takmam gerekiyor fakat siyah slot'un birine soğutucudan dolayı takamıyorum. Şuanlık elimde 4 GB Tek modül var. Bir 4 GB daha alıp çift kanal kullanacam fakat dediğim gibi soğutucu engelliyor. 2 RAM'ide mavi slotlara ayrı ayrı taksam birşey olurmu ?
Maviye takarsan diğerini de maviye takmalısın. Aynı durum siyah için de geçerli. Soğutucu engelliyorsa mecburen maviye takacaksın tabi ki diğerini de maviye takman şartıyla.
Oyunlar hiç bakmadım. Çünkü kartı alamadım daha. Sitede filan gezerken En fazla %10 %15 oluyor. Şuan bile %10 arası gidip geliyor vallaha. Kullanma kılavuzundan birşey anlamadım. Siyah - beyaz ya Mavi'ye takıyorum o zaman ? Şuan tek slot. Ekran kartını alırken bi 4 GB daha alıp üstüne ekleyeceğim.
Anakartın kullanma kılavuzunda Dual Channel için hangi slotları kullanacağın yazar. Bunun dışında bir montaj yaparsan sistem İki Kanal olarak çalışmaz! Maviye mora takılma, kart üreticisi ne diyorsa o şekildedir.