M5A97 R2.0 İle FX8350 Overclock

970 chipsetli anakartın overclock stabilitesi düşüktür. 1,6 voltaj ise çok yüksek. 970 chipsetli bir anakartta hedefinizin maksimum 4.5 olması lazım.
Şuan 4.7 GHZ stabil sıkıntı yok ancak voltajın sürekli bu yükseklikte çalışması düşündürücü sadece.

4,7 ghz için 1,44 voltaj veriyorum. Gayet stabil çalışıyor. Sizin işlemci tırt çıkmış olabilir.

4,7 ghz için 1,44 voltaj veriyorum. Gayet stabil çalışıyor. Sizin işlemci tırt çıkmış olabilir.
Sorunu çözdüm dostum cpu load line calibration ayarını açmam gerekiyormuş CPU ya artık tam voltaj gidiyor 4.8 GHZ stabil

990x ile 970 yongaları aynı mı. Arkadaşın işlemcisi oldukça normal 970 bir anakart ile 4.7 GHz yapmasını beklemeyin.
Aklı sıra hava atıcaklar ya işte bu yüzden ancak 970 yondaga 4.8 GHZ kullanıyorum stabil. Cpu load line calibration 990x yongadaki kadar başarılı değil tabiki yinede yüksek voltaj gerekiyor ama 1.6v değil tabiki.

İfadeler: acv
4.8 GHz az bir hız değil. AMD cilerin geneli böyle. FX 6300 ile 990x anakart alan da var.

Hocam aynı sisteme sahibim kullandığınız stabil değerli paylaşırmısınız?.

Konu çok eski biliyorum fakat elimde aynı işlemci ve anakartlı bir sistem var OC ile ilgili yardımcı olabilecek birileri var mı acaba? Aynı sistem olursa daha güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…