M5A97 R2.0 Ram montajı

Alper Arda Yazar

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Belki soracağım soru birçoğunuza komik gelebilir. Ama ne yapalım acemiyim :D Ben, M5A97 R2.0 anakart ve Corsair Vengeance 4GB Tek Modül bellek aldım. Anakartta 4 slot var. Ben hangisine takmalıyım? Kullanım kılavuzunda DIMM 1,2,3 ... felan vardı. Kafam karıştı. Bir yardımcı oluverirseniz sevinirim.

DIMM 1 den başlaman lazım, DIMM 1'e tak. Bir tane daha alırsan DIMM 3'e tak :) Sonra 2 ve 4'u doldurmalısın tabi eğer RAM alırsan.

Ama tavsiyem ayni RAM'den bir tane daha al, tek modul kullanma.

DIMM 1 den başlaman lazım, DIMM 1'e tak. Bir tane daha alırsan DIMM 3'e tak :) Sonra 2 ve 4'u doldurmalısın tabi eğer RAM alırsan.

Ama tavsiyem ayni RAM'den bir tane daha al, tek modul kullanma.

Kardeşim, kullanam klavuzunu açıp bakmadan neden atmasyon cevaplar veriyorsunuz ya ? Bilmeden konuşmamak gerek.

Ben sırf R2.0 versiyonunu kullanmadığım için resmi sitesinden girip bir bakayım dedim, dediğim gibi mi diye. Sen direk 1'e tak 1.
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A97_R2.0/E8046_M5A97_R2.pdf 20.sayfa

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Az önce mavi olan mı diye bir mesaj vardı. Yok oldu nedense.

Evet mavi olan soldan 2. slota takacaksın.

Eğer ileride bir tane daha RAM bellek takarsan onu da soldan 3. yani B2 slotuna takacaksın.
4 tane takarsan zaten hepsine takmış oluyorsun.

Aynı modül RAM bellek kullanmaya özen gösterin derim.

Kılavuzda görsel olarak anlatılmakta çoğu şey.
lRLsIOG.png

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı