M5a97 r2.0 ve FX 8320 CPU sıcaklığı 60 derece

Harici bir soğutucuyu kaliteli macun ile beraber aldıktan sonra huzura kavuşacağının garantisini verebilirim.
Nec c3 aldım. Montajdan önce cod ghost da 85 derece gördü daha artardı. Nec c3 den sonra en fazla 55i gördü.

Son düzenleyen: Moderatör:
4,5 Ghz overclock ile 60° görüyorum. İçinden çıkan macunu mu sürdünüz?

İçinden çıkan macunlar genelde kalitesiz oluyorlar. 6 ay sonra macunu değiştirebilirsiniz. Normalde senede bir değiştirmek gerekiyor. Kaliteli macun sürdükten sonra sıcaklıklarınız dahada düşecektir.

Fx 8320 kullanıcısı olarak yazıyorum bunları.

1- Bu tür yerlere toplatırken arka egzos fanını girmişlerimi anakarta case fan çıkışına yani dönüyormu bir kontrol et.
2- Termal macunu soğutucun stok değilse soğutucunun yapışkanını çıkarmayı unutarak sürmüşlermi bi kontrol et.
3- Termal macun sürülmüşmü ya da nasıl sürülmüş bi kontrol et.
4-Kasandaki diğer fan bağlantıları anakarta yahut psuya girilmiş mi bi kontrol ediver.
5-Stok soğutucu mu kullanıyorsun? Değiştir.

Bak şimdi ben bu işlemciye ilk cooler master 412pwm bağladım 4.3 ghzde stabil overclock full yükte cpu sıcaklığı 52dereceyi geçmedi corelar 42 dereceyi geçmedi.

Ardından zalman lq315e geçtim 4.7ghzde full yükte cpu sıcaklığı 50 dereceyi core sıcaklığı 40 dereceyi geçmedi.

Fakat gördüğün gibi ben abandım karta. Eğer sen stok amd soğutucusu ile stok hızda yani 3.5 ghzde kullanıyorsan 45-47cpu sıcaklığı 35-37core sıcaklığı görmen lazım max.

60 bana abartı geldi stok hızda o yüzden diğer fanlarla ilgili soru sordum sana.

Eğer bios ayarlarını bi kontrol edersen turbo çekirdeği aktif mi diye ozaman bile o sıcaklık 50yi geçmez diye düşünüyorum.Seni o sıcaklığı ancak 4.0ghze overclok edip turboyu da açman durumunda görmen gerekir. Tamam her işlemci aynı değil ama bu bir 8320. Ve sıcaklık değerlerin çok üstünde.

Cpu fanın çok yüksek rpmde dönüyor. Fırıl fırıl dönüyor yani yapman gerekenler sırayla ama önce overclocklu mu bir kontrol et ardından.

1- Kasa fanları doğru şekilde girilmiş mi? Hepsi dönüyor mu?
2- Stok soğutucunu değiştir.

Şu çok belli ki temiz iş çıkarılmamış . Ya kasa yeteri kadar hava alıp boşaltamıyor ya da stok soğutucun uyduruk bir şekilde takılmış.

Sevgiler...

Stok fan değil kullandığım c3 kullanucısıyım ama yakında arka egzoz fanını değişicem. 8cm şuan. 12 cm takmayı düşünüyorum zamanla. Tabi o sırada soğutucunun macununu da değişirim.

İçinden çıkan macunlar genelde kalitesiz oluyorlar. 6 ay sonra macunu değiştirebilirsiniz. Normalde senede bir değiştirmek gerekiyor. Kaliteli macun sürdükten sonra sıcaklıklarınız dahada düşecektir.
İnşallah düşer ama şuan 1900rpm de dönüyor cpu soğutucu. Ve şu bios ayarından cpu nun stokmu overclocklu mu olduğunu nerden anlarım?

Egzoz fanı için 120 mm ile 140 mm arası git, soğutucun stok değilse bu dereceler inanılmaz yüksek. Oda sıcaklığın kasa fan adetleri ne durumda?

Bende fx 8320 var ve stok fan kullanıyorum. arkadaşlarımda kullanıyor onlarda memnun neye dayanarak bunu söylediniz ki ?

Stok fanı çok başarısız, deneyimle sabit stok sıcaklıklarını yazarmısın?

Etrafımda Fx 8xxx serisi stok fan kullanıp rahatsız olan bir dünya arkadaşım var kardeşim. Ayrıca bu forumda da bunların örneklerini çok sayıda görebilirsin. Sıkıntı şu. Soğutma kalitesi saten ortada. Ayrıca çok nadiren ısınıp bilgisayarı kapatma sorunu var. Çıkan iğrenç sesten bahsetmiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…