M5A97 ve M5A97 Evo arasındaki fark?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar memleketten geldim ve bakkala gittim.
Anakart geldi mi servisten diye. Geldi ama işlemcine uymadı geri yolladım dedi.
Yani bir alt modelini yollamışlar bana.

Bende dedim ki : Öyle şey mi olur yapamadılarsa aynı kartın yenisini versinler. Üretimi durmuş dedi.

Bende mecburen üzerine biraz daha para koyarak başka anakart almaya karar verdim.

Param M5A97'ye ucu ucuna yetiyor. Ve zaten bakkala M5A97 tak dedim. 50 lira daha verip sıkıntıya girerek EVO modelini mi almalıydım ?

M5A97'yi tek tuşla overclock edebiliyor muyum ? Sadece EVO modelinde mi bu özellik var ? Yeni anakart ile beraber beni ne kadar daha iyi bir bilgisayar bekliyor ?

Yemin ettim bilgisayarı bir daha açmayacağım diye Önerdiğiniz kilit var mı

Over-clock merakın varsa bence biraz daha araştırmalısınız.
Bilgisayarını açmamak yerine O.C. merakından vazgeçmen daha bi mantıklı gibi geliyor. Çünki bilgisayar kilitleri aşırı pahalı

Kasamın arka tarafında zaten 1 cm karelik bir delik var. Kasa ve kapağı birbirine tutturan. Ben onu şaka olsun diye dedim

Siz diğer sorular ile ilgilenin Kilidi caddedeki bir dükkandan alırım Önemli olan anakart.

Ben 2 kart arasında performans farkı yok diye biliyorum doğru mu ?

Doğrudur. Performans farkı pek yoktur. Chipsetleri aynı. Belki bazı ek özellikler konulmuştur.

Olmaz olurmu var dayanıklılık farkı var. Overclock yaparsan anakartın daha az yanma riski var. Hani bazı over clock esnasında anakartlar yanabiliyor. Ama yani dağlar kadar fark yok.
Performans farkı %3 falandır herhalde.

M5A97 EVO'da işlemci ve RAM'e OC yaparken daha stabil çalışma için DIGI+ VRM mevcut. Bunun dışında OC yapmazsan iki anakartın performansı arasına %5 bile fark yoktur. Yonga setleri aynı... M5A97 alabilirsin. Test sonuçlarını bekliyoruz.

Bu arada, bozulan anakartın alt modeli verilmez! Üst modeli verilir! Ya bakkal, ya da Gigabyte seni fena keklemiş... Ayrıca tüketici hakları gereği, anakartın ederi değil, fatura fiyatı üzerinden hesaplanır. Zira ürün hem tamir edilememiş hem de muadili verilememiştir...Bu durumda ya üst model ya da ürün bedeli verilir.

Hakkını bil, yedirme!

Bende de para yok adama öpücük mü vereyim

Akşam bakkala gittim. Demir parmaklıklar arasından kedinin ciğere baktığı gibi baktım. Kasa masanın üstündeydi yani yapmış.

Sabah gözümü açar açmaz bakkala gidip kasayı alacağım. İnşallah pişman olmam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…