Üniversite için Mac marka bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. İnternette modellere baktığım zaman hep 256 GB depolama alanına sahip modeller gözüme çarptı. Bu cihazların depolama alanını; kendim sonradan daha yüksek kapasiteli SSD aldiktan sonra; halihazırda bulunan SSD ile Apple'ın resmi servisine değiştirtebilir miyim?
Eski modellerde mümkündü fakat yeni çıkanları anakart üzerinde demonte edilemeyecek şekilde yerleşik olarak çıkartıyorlar. Standart apple politikası.
Dip Not: Bazı ince elektronik işi yapan teknik servisler nand değişimi ile bunları yapıyor ama daha sıfır aldığın bilgisayarın içi açılacak ve lehim işlemleri yapılacak. Ne kadar yapmak istersin sana bağlı.
Hayır, bir Mac kullanıcısı olarak önermiyorum. Detaya girmeyeceğim, kısaca alacaksan depolaması yüksek yani ihtiyacını karşılayacak bir model alın.İnternette yok diye bir şey yok, iyi araştırmıyorsunuzdur.
Sıfır alacağın modeller anakarta gömülü yükseltme yapamazsın. 2015 macbook pro var bende onun diski değiştiriliyor ramler değişmiyor. Birtanede m1 var onda hiç bir şey değişmiyor. Bu durumda eğer yeni bir cihaz alacaksan iki seçeneğin var.
1. Taşınabilir disk veya bulut ile depolama yapmak.
2. Almışken ihtiyacını karşılayacak kadar disk alanına sahip bir ürün almak.