Mac bilgisayarda C yazılımı dilini VSC'de kullanma

Atilla373

Centipat
Daha fazla  
MacBook Air M4'ün var C dili ile kodlamaya başlamam lazım. VSC de kurulumu nasıl yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce Homebrew kurun.

Ardından terminale brew install gcc yazıp GNU Complier Collection derleyicisini kurun.

Artık terminelde derleyicinin kullanılabilmesi lazım. Örnek olarak bir program yazın ve g++-12 -Wall Program.cc -o Program komutu ile ilk programınızı derleyin ve çalıştırın.

Son olarak Visual Studio Code'u çalıştırın. Ayarlardan bu komutu VSC'ye tanımlayın.

Keybinding ayarlarından komutu bir kısayol tuşuna atayın. Bu sayede bir tuş kombinasyonu ile programlarınızı derleyebilirsiniz.

Not: Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız VSC yerine Xcode kullanın. Xcode, dahili C derleyicisi barındırır ve kullanımı kolaydır.

Önce homebrew kurun.

Ardından terminale brew install gcc yazıp GNU complier Collection derleyicisini kurun.

Artık terminelde derleyicinin kullanılabilmesi lazım. Örnek olarak bir program yazın ve g++-12 -Wall Program.cc -o Program komutu ile ilk programınızı derleyin ve çalıştırın.

Son olarak Visual Studio Code'u çalıştırın. Ayarlardan bu komutu VSC'ye tanımlayın.

Keybinding ayarlarından komutu bir kısayol tuşuna atayın. Bu sayede bir tuş kombinasyonu ile programlarınızı derleyebilirsiniz.

not: bunlarla uğraşmak istemiyorsanız VSC yerine Xcode kullanın. Xcode, dahili C derleyicisi barındırır ve kullanımı kolaydır.

Brew i indirdim kurdum VSC de de c/c++ Microsoft'u indirdim ve code runneri indirdim CoD yazdım hata aldım.

Dosya Ekleri

• 216E9DFA-F71F-49B6-8614-026608DA6DD5.jpeg
    216E9DFA-F71F-49B6-8614-026608DA6DD5.jpeg
    102,4 KB · Görüntüleme: 0

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı