Mac EFI'ye bir virüs bulaşabilir mi?

MehmetA01

Centipat
Öncelikle merhaba. Aklımı günlerdir kurcalayan bir sorum var soru şu şekilde; bir Mac bilgisayarının yanına Windows kurduğumuzda ve bu Windows'a çok tehlikeli bir virüs bulaştırdığımızda bu tehlikeli virüsün EFI'ye bulaşabilme ihtimali nedir ve bu EFI'ye bulaşabilen virüs var ise bu Mac de kalıcı olarak var olabilir mi?

İhtimal olabilir hocam, mümkün olduğunca sıkıntılı yerlerde gezinmeyin ya da Windows'da Kaspersky kurun (mac için varsa ona da olur)

BİOS veya UEFİ zararlıları var ve bu zararlılar MAC işletim sistemlerinde de çalışabiliyorsa neden olmasın ama bu ihtimal çok zor bir ihtimal bu tür zararlılar bulaşsa bile TDSS killer veya Bios güncelleyerek sorunu aşabilirsiniz.
İhtimal olabilir hocam, mümkün olduğunca sıkıntılı yerlerde gezinmeyin ya da Windows'da Kaspersky kurun (mac için varsa ona da olur)
Sıkıntılı yer değil bir bios veya uefi için hazırlanan. Zararlıyı açması lazım o da en fazla %5.

Yani bir mac bilgisayarın efi kısmına virüs bulaşabilir diyorsunuz. Bazı yerlerde böyle zararlı bir yazlımın thunderbolt güvenlik açığını(ayrı bir şekilde cihaza takılması ve yüklenmesi) kullanması gerektiğini duydum. Windows içinde açılan virüsün mac efi sine bulaşması biraz karmaşık bir konu ama bilemedim...

Hocam biraz daha ileri gidersek matrix'e gideceğiz(!)
Ama şuan öyle değişik Exploitler var ki mesela özel USB bellekler var taktığın anda içindeki zararlı yazılım devreye giriyor Autorun tarzı bir şey değil ve bazı AV'ler engelleyemiyebiliyor. Hatta USB'ler için Açıktan koruma aparatları vs. Bile vardı.

Şu an için en güvenlisi bir mac de vmware kurarak içinde windows çalıştırmak gibi geliyor bana neyse saolasın sana kolay gelsin

Şu an için en güvenlisi bir mac de vmware kurarak içinde windows çalıştırmak gibi geliyor bana neyse saolasın sana kolay gelsin
Yo dualboot kullan dikkatli kullandıktan ve değişik bilinmeyen dosyaları açmadıktan sonra bir şey olmaz dediğimiz ihtimaller ortalama %0,5-2 size denk gelebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…