Mac için 4770K sistem toplama

osaday

Kilopat
Öncelikle selamlar, Selçuk Üniversitesinde Radyo Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisiyim. Özellikle "final cut" ve diğer Adobe Afters efekt gibi programlarda kullanmak üzere mac toplamak istiyorum. Ancak öğrenci olduğum için bütçe çok önemli benim için. Bazı parçaları aldım ancak hala ana kart ve işlemciyi almış değilim. Önerilerinize göre mac kurabileceğim bir anakart rica ediyorum sizlerden.

Şuan aldığım parçalar:

* İntel 4770k işlemci (almayı planladığım işlemci)
* GSKILL 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2400MHz Ram
* 2x Ati 7870 ekran kartı (crossfire)
* Sandisk extreme 240gb ssd
* 2tb wd hard disk (belki 3 tane daha alıp raid yapabilirim)

-Anakart konusunda önerilerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı sistemime ve mac'e uyumlu olması çok önemli. Ayrıca wireless kartlı olursa mac uyumlu çok memlun olurum...
-Başka aklıma takılan bir soru ise 2 tane olan crossfire yapacağım ekran kartımda. Eğer alip hard disklerime raid yaparsam problem yaşar mıyım?
- Final Cut gibi programları normal macte çalışır gibi sorunsuz çalışır mı ?

*** Şimdiden yorum yapan, görüşünü bildiren herkese teşekkür ederim...

Almadan önce bi sorsaydınız keşke. HD 7870'ler CF modunda nasıl çalışacak ?

Anakart olarak ASUS Z87A veya Z87 Pro alabilirsiniz. Başarılı Mavericks kuranlar mevcut.

Problem olur mu gerçekten? CF'da hd 7870 çalışmaz mı mac'te ? Bende 1 tane vardı 2. yi uygun fiyatlı 2. el olarak buldum o yüzden aldım...

* Daha farklı önerileriniz var mı peki daha uygun fiyatlı ? Bir de unutmadan hepsiburada.com'dan 500 TL hediye çekim var. O yüzden hepsiburada da olan bir model önerirseniz benim için çok daha iyi olur.

Saygılarımla, teşekkürler.

Bu anakarta da kurulabilmesi gerek:

Asus GRYPHON Z87 Intel Z87 1866MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart - Bilgisayar - Hepsiburada.com

Biraz baktım, CF çalışabiliyormuş. Olmazsa zaten tek kartla kullanırsınız. Ama Adobe yazılımları nVidia ile daha iyi performans vermekte, bunu belirteyim.

İlginiz, cevabınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle geç yazmamın sebebini çözemesem de imla hatası yapmış olmam...

- Önerdiğiniz anakarta baktım. Ancak 2400 mgh ram desteklemiyor sanırım? Benim ramlerim 2400mgh. (hepsiburada.com'da mevcut olan bir kart önerebilirseniz mac kurabileceğim ve uyumlu wirelees kartı olursa birde çok memlun olurum)

- Birde cf'da olmasada 7870 ekran kartımın en azından 1 tanesini kullanabilirim yani doğru mu ?

Saygılarımla.

- - - Güncellendi - - -

Tekrar size bir sorum olacak hediye çekimin süreli olduğundan acele ediyorum.

2400 Mgh Ram aldığımdan dolayı ona uyumlu bir anakart almalıyım:

http://www.hepsiburada.com/liste/as...Asus%5cu0020Z87%5cu002dPLUS&fh_refview=search

http://www.hepsiburada.com/liste/as...Asus%5cu0020Z87%5cu002dPLUS&fh_refview=search

Bu iki anakarttan hangisini önerirsiniz ? İkisininde 2400 mgh desteği var mı ? Veya ikisi de "Mac OS X Mavericks 10.9.1"uyumluluğu varmı mı ?

- Ekran kartımla 2x HD7870 Crossfire'da çift monitörle veya üsteki anakartların ses kartlarıyla sorun yaşar mıyım ?

- "Realtek RTL8187 Wireless 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 Network Adapter" Wireless kartım var bunu Mavericks'te kullanabilir miyim ?

- Anakartın bios ayarları veya Mavericks yüklerken yapmam gereken ayarlarda yardımcı olabilir misiniz ?

- Tüm Maverick ayarlarını yaptıktan sonra Final Cut adlı programda kurgu yapabilir miyim sizce ?

Şimdiden tekrar çok teşekkürler zaman ayırıp ilgilendiğiniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığınız anakartlardan emin değilim ama ASUS artık MSR kilidi kullanmıyor. Kurulabilmesi gerek.

2400 MHz belleklerinizi doğrudan 2400 Mhz olarak kullanabileceğinizi mi sanıyorsunuz ?

7870 çift monitörle sorun olmaması gerek, monitörlerin ikisi de dijital olduğu sürece.

Realtek RTL8187 ağ kartınız için Kext mevcut. Mavericks'te çalışır mı, denemek size kalmış.

BIOS ayarları için Unibeast rehberimize bakabilirsiniz. Ya da ilk İatkos ML3U rehberimize.

Yukarıda zaten belirttim Hackintosh'un %100 Mac olduğunu. Neden Final Cut çalışmasın ? Ki sorunsuz çalışıyor.

Burak bey çok teşekkür ederim değerli yorumlarınızla beni aydınlattığın için.

Ram konusunda biraz acemiyim acaba ilk önerdiğiniz anakarta overclock ile 2400mgh hızında ramlerimi çalıştırabilir miyim?

Asus GRYPHON Z87 Intel Z87 1866MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart - Bilgisayar - Hepsiburada.com

Siz bu anakarta daha önceden Mavericks kurdunuz mu ? Veya benim sistemime ramlerime uyumlu Mavericks'in çalışabiliceği daha önceden denediğiniz anakart var mı ?

Bunaltıyorum belki sorularımla sizi ancak öğrenci olduğum için tekrardan para verip anakartı değiştirme şansım kesinlikle olmayacak. Çok teşekkürler tekrardan.

- - - Güncellendi - - -

Gigabyte anakartlar daha uyumlu olabilir mi veya ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı