Merhaba arkadaşlar, masaüstü'ne kurdum ama yetmedi laptop'a da kurmak istiyorum. Şimdi elimde bir Mac OS X Lion 10.7.3 ISO, bir Mac OS X ve 8 GB USB bellek var. Bu ISO dosyasını Mac'de USB'ye attım, içinden İntel kext'leri silmeye çalıştım olmadı @talatimac bilir. Bendeki ISO'da İntel kext'leri BaseSystem.DMG içinde ama bende onları hiçbir şekilde silemiyorum, bilgi ver seçeneğine tıklayıp izin verdiğimde dahi olmuyor.
Hocam, dosyaları USB'ye atmakta sorun yok. İçindeki dosyaların hiçbiri elleyemiyorum gizli olduğundan. Transmac ile silenebiliyorsa yanlışım var, affola.
- - - Güncellendi - - -
Transmac programında Extensions klasörü yok. Bu klasör Mac'de gözüken BaseSystem.DMG dosyasının içinde var sadece, onda da hiçbir şey yapamıyorum.
Terminali açıp aşağıdaki kodları sırasıyla terminalin içine kopyalayın. Gizli dosyaları göreceksiniz. Rahatlıkla silebilirsiniz. Gizli dosyaları kapatmak için ise TRUE yazan kısmı silip false yazıp tamam diyin.
Kod:
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE
killall Finder
Terminali açıp aşağıdaki kodları sırasıyla terminalin içine kopyalayın. Gizli dosyaları göreceksiniz. Rahatlıkla silebilirsiniz. Gizli dosyaları kapatmak için ise TRUE yazan kısmı silip false yazıp tamam diyin.
Kod:
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE
killall Finder