Mac M1 Pro vs M2-M3 Air

Heda Lexa

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,
Grafik tasarımcıyım. Şirket bilgisayarı olan Mac M1 Pro kullanıyordum. Şimdi kendime Mac alacağım. Pro fiyatları malum pahalı olduğu için M.2 ya da M3 Air olan modeli almayı düşünüyorum. M1 Pro ile M.2-M3 Air arasında bariz performans farkı var mıdır?
Dubai'de ramazan indirimi ile beraber 32 000 TL'ye M3 alabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
M3 tek çekirdekte önde.
M1 Pro çoklu çekirdekte "azıcık" önde.

İkisi de ortalama tırıvırılar ve Air almak yerine ekonomi açısından yapılması gereken:
  • RAM'e yatırım yapmak
  • Giriş çıkış sayısına yatırım yapmak
Bunlar dışında paran yetiyorsa M2 Pro/Max serilerinde ekran boyutu küçük ama RAM'i yükseklere bakabilirsin.

Sistematik olarak, güncelleme yapamıyor olman 10 yıl sonra, M1 veya M2 Pro ile çok problem olmayacaktır.

M3 Almak daha mantıklı.Evet bariz performans farkları var.
Eksik bilgi veriyorsun, grafik tasarım yapacak kişi çalışırken yüksek RAM'e bakacaktır ve export alırken çoklu işlemci performansına bakar.

M3 çok başarısız bir çip şu an. M1 Pro diyor özellikle orayı da atlıyorsun.

Attan inip eşeğe binmek olsa gerek M1 Pro + fandan, M2 veya M3 fansız versiyona geçmek. M1 Pro ile baş başa olan 2 işlemci ve fansız versiyonunu seçmek çok mantıksız bir seçim olur. Sıfır performans artışı için para harcarsın.

Düz m1'den M.2 M3'e geçmek tabii ki de mantıklı ancak M1 Pro'dan M2 Pro veya M3 Pro'ya geçmeyeceksen hiç gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…