Mac mini M1 ofis ve AutoCAD kullanımı için uygun mudur?

Rezn0r

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Halihazırda RTX ekran kartlı bir Windows laptopum var ancak eşim de çalışmaya başlayınca evde ikinci bir bilgisayar ihtiyacı doğdu. Mac mini M1'ler ikinci elde 11-14 arası değişiyor kafama takılan bazı sorular var tecrübeli arkadaşların desteğini istiyorum.
1. Ofis işleri ve AutoCAD için işimi görür mü?
2. Fiyat performans olarak düşünüldüğünde daha iyi bir seçenek var mı?
3. 27 inch 1080 Philips bir monitörüm var, Mac mini ile monitör sorunu olabiliyormuş bu monitörü kullanabilir miyim?
4. RAM 8 GB veya 16 GB çok fark eder mi?

Yanıtlar için şimdiden teşekkür eder, mutlu bir yıl dilerim.

16GB ram altı mac alınmaz, autocad için de m1 yeterli değil. M1 8gb günlük kullanımda bile animasyon yarattığı alanlarda ara ara kasıyor.

Öneriniz nedir peki bütçeyi çok fazla aşmamak istiyorum
16GB ram altı mac alınmaz, autocad için de m1 yeterli değil. M1 8gb günlük kullanımda bile animasyon yarattığı alanlarda ara ara kasıyor.
Bu videoda fena görünmüyor m1 macbook air ile AutoCAD performansı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video 2 yıl öncesine ait. 11-14k bandında alacağın bir macbook veya mac mini'den istediğin performansı alamazsın. Taşınabilir bir şeyler almak istiyorsan windows laptoplara yönel.

M1 Mac mini 16gb kullanıyorum.

Ofis işleri falan zaten basit işlemler her türlü iş görür. Autocad deneyimim olmadı ama ben haftanın 6 günü aktif çalışıyorum bu cihaz ile. 3 masa üstünde 3 farklı tarayıcıda toplam 30+ sekme ile çalışıyorum. Photoshop hep aktif. Köşede bir yerdede sürekli youtube açık. Bu şekilde 30 derecede çalışıyor. Render bile alırken fan sesi duymak için kulağını dayamak gerekiyor. 49" superwide monitör ile çalışıyorum (5120 x 1440). Bundan önce çift monitör çalışıyordum. Hiç monitör sorunu yaşamadım. İlk çıktığı yıllarda böyle bir sorun varmış ama sonra güncellemeler ile çözülmüş olmalı.

Benim fikrim iş için bu ürün alınır. Güncelleme gelmediği sürece kapatmıyorum bile uyku modunda duruyor. Sabah kalkıyorum tüm pencerelerim ve masaüstlerim yerli yerinde. Windows pc'den sonra level atlamış gibi oluyorsun iş ve konfor konusunda. Bunca yıldır kullanıyorum bir kere kasma donma veya yeniden başlatmamı gerekecek bir hata ile karşılaşmadım. Almışken 16gb almanızı kesinlikle öneririm.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim ben de aktif photoshop kullanıyorum hem ekosistemi deneyimlemek hem de evdeki monitör faal olsun diye sanırım m1 mac mini ye şans vereceğim zaten Windows laptop var performans farklarını da görmüş olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…