Volkan Yıldız
Megapat
M1 Ipad Pro 12.9 kullandım. Aşırı akıcı bir işlemci. M2 Air deneyimledim fakat uzun süreli kullanımım olmadı. Arada bir de olsa dışarı çıkıyorsanız bence kesinlikle Macbook almalısınız. Hem insan bazen sıkılıyor evde oturmaktan. Dışarıda çalışmak iyi olabiliyor. Şarj süresi gayet ideal. Önerim 13.3 inç modelini (Touchbar gereksiniminiz yoksa) almamanız çünkü eski tip çerçeveye sahip ekranı kullanıyor.Merhaba, full-stack yazılım geliştiricisiyim. Normalde MacBook Pro 2018 i9, 32 GB, 1 TB SSD modeline sahibim fakat bu cihaz i9 işlemcili olduğu için ben çok çektim. 2 yıldır da kullanmıyorum bu cihazı. Çok problemi vardı ve hiçbir türlü çözülmedi. Aslında tekrardan bir MacBook Pro satın almak istiyorum fakat henüz almak istemiyorum. Önce bir denemek istiyorum Apple Silicon (M serisi) işlemcileri. Bir de çok sık dışarı çıkan biri değilim bu yüzden de bir MBP satın almak istemiyorum.
Planım şu aslında: Mac mini alıp 2-3 kullandıktan sonra satıp bir MacBook Pro almak. Alacağım konfigürasyon aşağıdaki gibi.
Eki Görüntüle 1676249
Merak ettiğim nokta Mac mini gerçekten alınır mı? Evden çalışan biriyim, Mac mini benim için ideal gözüküyor. Baz model Mac Studio'ya bile baktım ama M2 Pro'lu olan Mac mini daha iyi benim için olan noktalarda. Daha önce kullanan veya şu anda kullanmakta olan birilerinin yorumlarını özellikle benim için çok önemli.
Mac mini mi almalıyım yoksa üstüne koyup MacBook Pro mu almalıyım? Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
M1 Ipad Pro 12.9 kullandım. Aşırı akıcı bir işlemci. M2 Air deneyimledim fakat uzun süreli kullanımım olmadı. Arada bir de olsa dışarı çıkıyorsanız bence kesinlikle Macbook almalısınız. Hem insan bazen sıkılıyor evde oturmaktan. Dışarıda çalışmak iyi olabiliyor. Şarj süresi gayet ideal. Önerim 13.3 inç modelini (Touchbar gereksiniminiz yoksa) almamanız çünkü eski tip çerçeveye sahip ekranı kullanıyor.
Apple silicon SoC tasarımı kullandığı için çok daha verimli şuanda.Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Önerinizi kesinlikle anlıyorum, aslında almak istediğim cihaz bir MacBook ama iş bakımından kendimi biraz daha garantiye almadan almayı düşünmüyorum, çünkü tek bir sefer almayı düşünüyorum ve 16 inç olanlar 62.000 TL'den başlıyor. Alırsam yükseltip almayı düşündüğüm için henüz o topa girmeye hazır değilim. Riskli biraz çünkü.
Bir de ben bu şarj konusundan çok çektiğim için biraz sıcak bakamıyorum. 10 dakikada %15 şarj gittiğini biliyorum eski kronik sorunu olan cihazımda. Biliyorum yeni cihazlar öyle değil ama pil sağlığından korkuyorum. :/
Apple silicon SoC tasarımı kullandığı için çok daha verimli şuanda.
Power draw olarak eski kullandığın Mac Pro'nun %20'sini anca kullanıyordur tam yükte.
Rakamsal olarak belirtirsem şöyle bir grafik ortaya çıkıyor.Eğer öyleyse gerçekten çok iyi, bendeki cihaz boşken ve sadece safari (0 sekme) ile yanıyordu alev alev.MacBook Pro için ısınmaya başladım ama yine de masanın üstünde kullanacağım ekranı küçük. 32" monitör kullanıyorum şu anda ve bayağı alıştım. Kendimi yine HDMI kablosundan bağlarken bulacağım muhtemelen ama karar veremedim henüz.
Eğer harici monitör kullanacaksanız 14 inç düşünebilirsiniz bence. Öğrenci belgesi olan bir tanıdığınız varsa Apple markalı MPHF3TU/A kodlu MacBook Pro 14 inc M2 Pro 12CPU 19GPU 16GB 1TB Uzay Grisi MPHF3TU/A ürünü Pozitif Teknoloji den hemen alın. buradan daha düşük fiyata alabilirsiniz. Güvenilirdir.Eğer öyleyse gerçekten çok iyi, bendeki cihaz boşken ve sadece safari (0 sekme) ile yanıyordu alev alev.MacBook Pro için ısınmaya başladım ama yine de masanın üstünde kullanacağım ekranı küçük. 32" monitör kullanıyorum şu anda ve bayağı alıştım. Kendimi yine HDMI kablosundan bağlarken bulacağım muhtemelen ama karar veremedim henüz.
Eğer harici monitör kullanacaksanız 14 inç düşünebilirsiniz bence. Öğrenci belgesi olan bir tanıdığınız varsa Apple markalı MPHF3TU/A kodlu MacBook Pro 14 inc M2 Pro 12CPU 19GPU 16GB 1TB Uzay Grisi MPHF3TU/A ürünü Pozitif Teknoloji den hemen alın. buradan daha düşük fiyata alabilirsiniz. Güvenilirdir.
Tamam da istediği yere taşımak ve tatilde bile önemli durumlarda iş yapabilme artısı olacak. Fiyat açısından Mac mini mantıklı fakat yatarken bir şey izlemek isteyince insan bir laptop ya da tablet arıyor bazen. Bende hem masaüstü hem de laptop var. Oyun oynamak harici her iş için laptopı kullanıyorum. Dışarıda da iş yapmam gerekebileceği için iş ile alakalı her dosyam laptopta mesela.Harici monitör kullanılacaksa boşuna MacBook alınmasın içindeki ekrana para vermiş olacak.
Rakamsal olarak belirtirsem şöyle bir grafik ortaya çıkıyor.
Multi thread yükünde sistem en fazla 31 Watt çekiyor o da M1 Pro zaten eski mimari.
Sıradan bir 12700H, 12900H 115W'a kadar çekebiliyor.
Eki Görüntüle 1676288
Öte yandan GPU'ya gelirsek.
Eki Görüntüle 1676291
23 Watt güç tüketiyor. Ortalama bir 3060 Ti mobile 80,100,120Watt bile çekebiliyor. Aradaki farkı sen düşün
Tamam da istediği yere taşımak ve tatilde bile önemli durumlarda iş yapabilme artısı olacak. Fiyat açısından Mac mini mantıklı fakat yatarken bir şey izlemek isteyince insan bir laptop ya da tablet arıyor bazen. Bende hem masaüstü hem de laptop var. Oyun oynamak harici her iş için laptopı kullanıyorum. Dışarıda da iş yapmam gerekebileceği için iş ile alakalı her dosyam laptopta mesela.