Sizce pro modelde 24 yeterli olur mu? yoksa Pro modelde 48'e(32 yok pro'da) çıkmak gerekir mi :d (18Bin ₺ bir fazlalık oluyor pro modelde)
Ben Harici bir SSD almayı düşünüyorum yanında zaten 512 beni çok uzun süre götürür tahminen.
@Nuklade yapacağın iş ne? Blender'da profesyonel değilim ama modelleme yapıyorum 16 GB'ın yakınına geçmedi, en son 11 GB'ı gördü renderda. O da classroom render testiydi.
@Nuklade yapacağın iş ne? Blender'da profesyonel değilim ama modelleme yapıyorum 16 GB'ın yakınına geçmedi, en son 11 GB'ı gördü renderda. O da classroom render testiydi.
Oyun oynamak ve günlük kullanım dışında editleme ve photoshop yapmayı planlıyorum.
Pro tamamen uzun ömürlü olsun diye ve o da zaten 24GB Ram'den başlıyor.
Aklımda ne yapacağım var kısaca
Macbooklar gayet güzel de çok daha pahalılar.
Ben Air almam şahsen her şeyde daha iyi performans için pro'ya yönelmek daha iyi.
Özellikle pro işlemci arıyorsanız.
Ben mac mini her türlü ucuza geliyor,
Tabi gidip Apple monitör almıyorsanız .
Yeni Macbooklar gerçekten pahalı M2 pro işlemcili macbook pro almayı düşünüyordum piyasada az kaldığı için ya ikinci ele yöneleceksiniz yada gerçekten 70bin ve 90 bin arası giden fiyatlardan en düzgün siteden satın alacaksın.
M3 en azından hâlâ piyasada var ama 1 yıla kalmadan m2 macbook pro'lar gibi ortalıkta kalmaz.
Özellikle Apple bilgisayarlar apple sitesinden kalktıktan sonra baya fiyatsal sorunlar çıkıyor (normalinin yanında)