Mac mini mi mac book pro mu ?

bug02

Hectopat
Daha fazla  
Ben sadece mac dünyasına adım atmak için bir bilgisayar almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Hatırladığım kadarıyla en ucuz Macbook Pro ile ileri seviye Mac miniler arasında ciddi fiyat farkı vardı. Mac Mini + sıradan bir monitör, Macbook pro'dan ucuza gelecektir büyük ihtimal. Onun dışında, performans çok önemli değilse, sadece Mac OS deneyimini yaşamak istiyorsanız Mac Mini bence çok yeterli. Hatta SSD takviyesi yapıp çok daha iyi bir sistem yapabilirsiniz. Macbook Pro ise bildiğiniz gibi taşınabilir. Evden dışarıda kullanma şansınız da varsa onu tercih edin. Ayrıca güncel Macbook Pro'larda Retina ekran var, çözünürlük bakımından müthiştir. Retina ekran kalitesinde bir monitör almaya kalksanız epey para harcamanız gerekir.

Sağolun, bende öyle düşünmüştüm .

Evet mac book proyla mac mini arasında fiyat farkı çok fakat mac miniye birde ekran parası harcanacağında mac book pro bana görevde daha mantıklı

Tabi siz bilirsiniz o kısmını ama, Türkiye Apple Store fiyatlarına göre:

En ucuz MacBook Pro - 3000 TL
En ucuz Mac Mini - 1600 TL, Vatan bilgisayarda en ucuz monitörler - 200-300 TL aralığında.

1600 Liralık olan i5 işlemcili Mac mini yerine 2150 Liralık i7 işlemcili Mac miniyi alıp, SSD takviyesi yapıp, üstüne iyi bir monitör alıp hala en düşük seviye MacBook Pro'dan ucuza getirebilirsiniz. Ama dediğim gibi tercih yine size kalmış, nasıl kullanacağınızı en iyi siz bilirsiniz Bol şans

Ha bir de, ilk mesajımda belirtmeyi unuttum. MacBook Pro alırsanız Apple'ın kaliteli trackpad ve klavyesini kullanma şansınız olacak. Trackpad jestleri Mac işletim sistemiyle çok uyumlu ve kullanışlılar. Aynı şekilde klavye kısa yol tuşları da iş görür nitelikte, Mac mini alırsanız kendi fare ve klavyenizi takmanız gerekecek, onlar da biraz sıradan oluyor. Tabii yine Apple klavye ve trackpad/mouse alırsanız o zaman başka.

Herzaman yanımda olmasını istediğimden dolayı mac book proyu tercih edeceğim. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…