M4 Mac Mini'nin performans açısından durumu ortada fiyatına göre gerçekten çok iyi bir W/P vermekte ancak oyun tarafında MacOS'in doğru dürüst bir oyun kütüphanesi desteği yok ve Apple Silicon'da Whisky ve Crossover gibi çeviri tabakalarında ve VMFusion, Parrarels gibi sanal bilgisayar ortamları arasında gidip gelmeniz gerekiyor birisinin daha iyi çalıştırdığı şeyi bir diğeri daha kötü çalıştırabiliyor güncellemelerle daha iyi duruma gelebiliyor vs vs vs ancak eğer sık oyun oynayan birisiyseniz Apple tarafı doğru tercih olmaz en kötü ihtimalle yanına bir Xbox ONE falan alın (önerme sebebim ucuz olması başka bir sebepten değil) eğer çok oyun oynuyorsanız ve işleme, render, prodüksiyon vs işlemlerinden kaynaklı olarak Apple Silicon bir mimari cihaz istiyorsanız.
Şu durumda oyun harici kullanımınızda M4 Mac mini fiyatına göre alacağınız masaüstü cihazlardan çok daha iyi olacaktır performansı yapacağınız işlerle olan entegrasyonu sessizliği boyutu elektrik faturanıza katkısı vs ile ancak oyun oynama işi eğer sizin için olmazsa olmazsa yanlış mimari yanlış işletim sistemi çoğu SP oyun bir şekilde çalıştırılıyor ancak AntiCheat gerektiren MacOS desteği bulunmayan hiçbir oyunda şansınız yok (Linux ve Proton örneği gibi verebilirim tek fark burada halen daha LOL halen daha destekleniyor), yanlış bir yatırım olacaktır diyebilirim. Kendi kullanımımdan örnek vereyim kendim 16/256 M2 MacBook Air kullanıyorum öncesinde yine bir Apple bilgisayarı TouchBar MacBook Pro kullanıyordum ancak Intel mimari bir cihaz olduğundan Windows'la kullandığım için oyun tarafında böyle bir sorun yaşamıyordum, (yıllar içinde bilgisayarda oynadığım kalan tek oyundu zaten) şuan eskiden oynadığım Valorant'ı da oynayamıyorum dizüstü bilgisayarımla mesela, elimdeki eski bir sistemle düşük çözünürlük sabit 50-55FPS arası alarak oynayabiliyorum o da tatsız kaçıyor, basit bir örnek olabilirim ancak kullanımınız için oyunlar elzemse uzun saatler sık şekilde oynuyorsanız iyi bir tercih değil Apple Silicon (Apple fanlarının Crossover'la her şeyi çözdüklerini iddia ettikleri gibi olmuyor maalesef bunu acı şekilde öğrendim diyebilirim ama pil performansından dolayı cihazı yükseltme haricinde değiştirmem gerçekten şimdiye kadar kullandığım bütün bilgisayarlardan daha iyi diyebilirim çantamda üçlü prizle gezdiğim günlerden telefon şarj aletiyle gezdiğim günlere diyorum sadece).