Mac OS X 10.10 Yosemite Genel izlenimler

n3r3d3

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Bir haftalık kullanım süresi sonunda şunları söylemem mümkün;

*iOS'un sade görselliğini beğenen biri olarak OS X'in Yosemite ile iOS görselliğine yaklaşması bence gayet güzel olmuş. Görsel açıdan en iyi desktop sistem Yosemite'dir dersek abartmış olmayız.

*Şu ana kadar sistemde herhangi bir göçme, donma gibi sorula karşılaşmadım. İlk test sürümü olmasına rağmen beklediğimden daha stabil çıktı. Yine de günlük kullanım için en azından DP3'ü beklemek daha mantıklı.

*Birkaç program uyumlu olmadığı gerekçesi ile çalışmadı, çok da önemli olmayan uygulamalar olduğu için önemsemedim ama bu çok sık kullandığınız bazı uygulamaların bu versiyonda çalışmayabileceği gerçeğini de beraberinde getiriyor. Tabi uyumlu olan versiyonlar çıkana kadar.

*Yenilenmiş safari gerçekten çok başarılı; sayfalar çok daha hızlı açılıyor ve yeni favoriler kısmı çok akıllıca olmuş.

*Bildirimler bölümü İOS'ta nasılsa burada da öyle artık ve çok daha işlevsel. Özellikle eklentiler ile yeni özellikler ekleyebiliyor olmak gayet hoş olmuş.

*Yenilenen spothlight gerçekten yepyeni bir şey olmuş. Artık sadece PC'de bulunan dosya ve içerikleri dğil, nette de arama yapıp sonuçları kesin olarak verebiliyor.

*iCloud Drive özelliği beklediğim bir şeydi ve olmasına çok sevindim. Artık tüm önemli dosyalarımızı iCloud klasörüne sürükleyip bırakmak yeterli. Dropbox'a veda etme vakti yaklaşıyor.

*Şimdilik Gui sadece İngilizce ancak bölgesel seçeneklerden Türkçe seçerek sorunsuzca kullanabiliyorsunuz.

*'Keşke' dediğim tek şey; cam efekti daha çok kullanılsaymış görsel açıdan çok daha hoş olabilirmiş.

*Bu versiyonla ilk kez kullandığım Clover bootloader için de bir kaç kelime söylemem gerek; clover is a miracle!

Nereden bulurum Yosemite'i? VMware ile kuracağım.

Rehberler bölümünden nereden bulacağınızı öğrenebilirsiniz. Ancak VMWare kurulumu normal kurulumdan daha çok uğraştırabilir, öncelikle kurulum detayları ile ilgili araştırma yapmanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı