Mac OS X Dell Inspron N4050 Bluetooth Sorunu

Ahmet Tekin

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Niğde
Daha fazla  
Meslek
Windows ağ ve sistem yöneticisi
Dell inspron n4050 bilgisayarımın uyumsuz olan wlan kartını Broadcom BCM4311 ile değiştirdim. Ama bu sefer de PC bluetooth kartını görmüyor, sürücüsü yüklenmiyor. Önceki kart Broadcom BCM4313.

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlimac bazen verdiğin cevaplar hiç çözüme yönelik değil. Adam kart satın alıp takmış, USB kullan diyorsun. Biraz mantıklı cevaplar verelim hocam.

Sürücüyü nereden indiriyorsunuz? Donanım kimliğini yazar mısınız yeni kartın.

PCI\VEN_14E4&DEV_4311&SUBSYS_1364103C&REV_01
Donanım kimliği bu. Kartı değiştirmeden önce windows ta wi-fi ve bluetooth aynı driverı kullanıyordu. Yeni kart için mac os ve windows ta sürücüyü otomatik yüklüyor. Pc donanımı hiç görmüyor bu arada.

Demek ki benim yöntemim daha hızlı sonuca ulaştırır. Kartındaki wifiyi tanıtabilirse kullansın ama bluetooth sürücüsü için çabalamasına gerek yok..

Son düzenleyen: Moderatör:
Modifiye edilmiş bir kext kullanıyorsun o zaman wlan için bcm4311 çalıştırması gerekir ama çalıştırmıyorsa kext yüklemek yerine device idini kendin ekle IO80211family. Kext dosyasına yüklediğin kext muhtemelen bletooth'u devre dışı bırakıyor sürüm numarasını'da kontrol etmen gerekir.

Hepinize ilginiz için teşekkür ederim. Recep bey sıraladığınız işlemleri sırasıyla uyguladım, sorun çözülmedi. Belki de soruyu yanlış sordum bilemiyorum. Kartı değiştirdikten sonra bluetooth donanımını pc görmüyor. Ne windows ta ne de mac os ta. Eski kartı taktığımda blueooth çalışıyor ama wi-fi sorunu var.
Sonuç: İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM.

Yeni aldığın kartında wifiyi tanıtabildiysen ne mutlu sana... Eğer Bluetooth çalışmıyorsa benim dediğimi uygula senin için olmazsa olmazlardansa bluetooth, bir tane usb bluetooth al kurtul... Makinen otomatik tanır...

Asıl önemli olan kart değiştikten sonra bluetooth nasıl bu duruma gelir? Sorun wi-fi kartıyla ilgiliyse iade edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…