Mac OS X DSDT/SSDT Fan Problemi

ens1252

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Laptopda DSDT ve SSDT Nvidia kartı devre dışı bıraktım, sistemde sadece HD 4600 gözüküyor. Parlaklık yamasını, cpu güç yönetimi yamalamayı yaptım. Her şey sorunsuz görünüyor, görünürde hepsi sıkıntısız çalışıyor. Ama fanla ilgili sıkıntı var sıcaklık 30 derecede olmasına rağmen %30 bir devirde fan sürekli dönüyor. Çok nadir susuyor. Acaba Nvidia devre dışı mı bırakamadım? EC kısmını doğru mu yapmadım? Nvidia karta güç gidiyor mu acaba diye sürekli ikilemde kalıyorum. @montezuma lütfen kontrol eder misin? Nerede hata yaptım ya da var mı söyler misin? Configte vs. Şu fan sorunu olmasa Mac devam edeceğim ama bir türlü çözemedim.

Sistem özellikleri:
  • i5 4200m
  • GTX 850m
  • Hm86 chipset

Dsdt/ssdt
MEGA

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu yamaları dene:
Kod:
#Maintained by: RehabMan for: Laptop Patches
#misc_Lid_PRW.txt

#
# Note: Some people report that adding just this patch fixes
#  their lid problems.  Try this patch without "Poll for Lid changes"
#  or use both together.
#
# Also note with this patch, wakeup via lid will be disabled.
#

# remove either _PRW Method or _PRW Name from PNP0C0D (ACPI LID)
into method label _PRW parent_hid PNP0C0D remove_entry;
into device name_hid PNP0C0D code_regex Name\s+\(_PRW,[\s\S]*\}\) remove_matched;

Kod:
#Maintained by: RehabMan for: Laptop Patches
#misc_LidPoll.txt

#
# Work around for non-working LID notification.
#
# EXPERIMENTAL
#
# In order for this to work, you must install ACPIPoller.kext
#

into device label LIDP remove_entry;
into definitionblock code_regex . insert
begin
Device (LIDP)\n
{\n
    Name (_HID, "FAN00000")\n
    Name (PLID, 0xFFFF)\n
// Poll for _LID status changes, notify if different\n
    Method (FCPU, 0, Serialized)\n
    {\n
         Store(\_SB.LID0._LID(), Local0)\n
        if (LNotEqual(Local0, PLID))\n
        {\n
            Store(Local0, PLID)\n
            Notify(\_SB.LID0, 0x80)\n
        }\n
    }\n
}\n
end;

Eğer DSDT içerisinde yapılacaksa bu yama denedim işe yaramadı.

Edit: Bios güncellemiştim. Ayarlarda Thermal Configurations sekmesi var. İçerisinde birkaç fan speed ayarı var. Buradan yapabileceğim bişey var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_7646-1024x575[1].jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 336
Son düzenleme:
Harici Grafik iptal olduğunu kontrol etmek için iki yöntem var. Bir ioreg yada iojones indir. Arama çubuğunda nvda olarak arat. Eğer bir sonuç göstermez ise harici kart iptal olmuş demektir. Yada bu mac hakkında/ sistem raporu / Grafikler içinde NVIDIA yoksa iptal olmuş demektir.

İkisine de baktım. NVIDIA gözükmüyor. Peki bu fan niye verimsiz çalışıyor. İlk açılışta sessiz çalışıyor. Mesela video veya ağır bir işlem başlattığımda yüksek hızda dönmeye başlıyor ve hiç susmuyor. Isınmıyor aslında 30-37 derece arasında çalışıyor. Çözümünü bulabilmiş değilim. Bu sorunla karşılaşan hiç yok mu ? Herkesin mi sessiz çalışıyor ?

Isınmıyor diyorsun ama ısınır. Benim MacBook air'da bırak video seyretmeyi Safari'de aynı anda 5 Sekme açayım, fanlar tam güç çalısmaya başlıyor. Cihazı mümkün olduğunca kucakta yada tahta zeminlerde kullanma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…