Mac os x kurmak için MBR disk GPT diske çevirilebilir mi?

Aradan zaman geçmiş özür dilerim ama benim diskim halihazırda GPT idi. Açılışta "Clover" gelsin diye önce Mavericks yükledim. Disk İzlencesinde diskimi bi güzel bölüntüledim. Sonra sorunsuz Mavericks'i kurdum. Clover'ı da güzelce ayarladım ve artık açılışta Clover geliyordu. Sonra UEFI olarak hazırladığım Windows 8.1'i kurarken "bu diskler MBR" dedi ve kuramadım. Kurulumu tekrardan NTFS bir usb kurulum hazırlayıp öylece kurmak zorunda kaldım. Disk İzlencesinde ben ne yaptım da GPT olan diski MBR'ye çevirdi? Ya da GPT olarak bölüntüleme ayarı var mıydı?

Son düzenleme:
Aradan zaman geçmiş özür dilerim ama benim diskim halihazırda GPT idi. Açılışta "Clover" gelsin diye önce Mavericks yükledim. Disk İzlencesinde diskimi bi güzel bölüntüledim. Sonra sorunsuz Mavericks'i kurdum. Clover'ı da güzelce ayarladım ve artık açılışta Clover geliyordu. Sonra UEFI olarak hazırladığım Windows 8.1'i kurarken "bu diskler MBR" dedi ve kuramadım. Kurulumu tekrardan NTFS bir usb kurulum hazırlayıp öylece kurmak zorunda kaldım. Disk İzlencesinde ben ne yaptım da GPT olan diski MBR'ye çevirdi? Ya da GPT olarak bölüntüleme ayarı var mıydı?

Disk bölüntüleme ekranında WINDOWS kuracağınız bölümü Boş Alan olarak bölüntüleyin ve GUID seçili oldugundan emin olun.

Disk bölüntüleme ekranında WINDOWS kuracağınız bölümü Boş Alan olarak bölüntüleyin ve GUID seçili oldugundan emin olun.

Peki baştan diski bölüntüleyip ikisini de baştan kurmam gerekiyor mu? Yoksa sadece Windows kuracağım yeri tekrardan dediğiniz gibi yapıp gpt olarak Windows'u tekrar kurabilir miyim?

Bilmeyen cevaplamasın:
1-) Bilgisayarına format at.
2-) Windows format CD veya USB'den boot et.
3-) Kurtarma seçeneklerine Gel ve komut Yöneticisini aç.
4-) Sırasıyla şu kodları yaz:

diskpart
list disk

5-) Şimdi sıra OS X Mavericks'i kuracağın diski seçmede.
6-) "list disk" komutunu girdikten sonra disklerin görüntülenecek.
7-) Kurulum yapacağın diskin sayısına bak ve sakın yanlış okuma.

Örnek:
1 SAMSUNG GPT
2 CD-DVD DRIVE Disk Yok

:cool: Diyelim ki "SAMSUNG" adlı diske kuracağız, Şu komuları yaz:

select disk 1
list part

9-) Şimdi bölümler gözükmüş olmalı. Tüm bölümleri silmeliyiz:

Örnek:
1 Sistem Etkin, Birinci Bölüm
2 Depo Mantıksal Alan

Komutları yaz:
select part 1
delete part
select part 2
delete part

Ve ne kadar bölüm varsa hepsini sil.

10-) Şimdi sıra GPT'ye çevirmede. Aynı yöntemi uyguluyoruz:

list disk

Buradan disk numarasını seç

select disk 1
convert gpt

Ve işlem tamamlanmıştır. GPT diskini güle oynaya kullan.

NOT: GPT biçimli disklere Windows yüklenemez.
GPT'ye çevirmek için diskin boş ve bölümsüz olması gerekir.
Soruların olursa cevaplayabilirim inşallah :) :) :) :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı