Merhaba; Nedenini anlamadığım bir biçimde ceza aldığımdan dolayı yazamadım.
Benim sorunum şu şekilde. Elimde Lenovo G560e modeli laptop var. Buna sitedeki rehberler (çok fazlaca yardımcı oldular) aracılığıyla. Niresh 10.9 kurdum. Wifi kartımı siteden temin ettiğim kextle direk tanıdı. Ethernet kartımı kendi tanıdı, herhangi bir kext yüklemedim. Ses keza otomatik olarak tanındı.Sadece ekran kartım kaldı. Onu da halldersem çok sevineceğim. Sitede yaptığım araştırmalarda verilen kextleri denedim. Öncelikle öğrendiğim kadarıyla Clover ve Chamelon wizard'larla grafik ayarlarını söylendiği gibi yazmaya çalıştım. Disk izinlerini onardım. Kext wizardı kullandım. Birçok rehberi kullandım. En son dün gece saat 03:00 sularında ekran kartımı 770 mb olarak tanıtabildim. Ama nasıl yaptım tam bilmiyorum. İndirdiğim kextleri sırayla denedim. Ama bi türlü olmadı tam olarak. Sizden ricam lütfen yardım edin. Sistem bilgilerimi aşağıya yazayım.
*Lenovo G560e model
*2,29 intel core 2 duo işlemci
*2 gb ddr3 ram
*wifi ar5b95 (sorunsuz çalışıyor)
*ethernet Qualcomm Atheros AR8152 v2.0 Fast Ethernet
Ekran kartımda aşağıdaki gibi (esas sorun orda. Bir türlü çözemedim. İd platform olarak tam olarak nereye bakacağım. Sitede verilen ID'leri tek tek bir çoğunu denedim. Ama her defasında biryerden öteye gidemiyor. Ekran kartını tanıtma denen işlemde takılıp kaldım. Şöyle akıp giden bir Mac OS X sisteme bu kadar yaklaşmışken... (Lütfen adminler yardım edin?)
Intel GM45:
Yonga Ailesi Modeli: Intel GM45
Tür: GPU
Yol: Yerleşik
VRAM (Toplam): 3 MB (bir türlü gerçek değerini göstermedi.)
VRAM (Dinamik, Maks.): 10
Satıcı: Intel (0x8086)
Aygıt Kimliği: 0x2a42
Revizyon Kimliği: 0x0007
Çekirdek Genişletmesi Bilgileri: Yüklü Kext Yok
Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum. Şimdiden teşekkürler yardım etmeyi düşünen tüm arkadaşlara.