Mac OS X Lenovo G560E Intel Ekran Kartı Sorunu

neruda

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Lütfen yardım edin. Bende her şeyi kurdum bende yalnız Chameleon Bootloader var. Her şey süper. Bir tek ekran kartım Intel gm 45 4 mb olarak gözüküyor. Ne yaptımsa olmadı. Kafayı yiyeceğim. Lenova g560e sistemim var.

Merhaba; Nedenini anlamadığım bir biçimde ceza aldığımdan dolayı yazamadım.

Benim sorunum şu şekilde. Elimde Lenovo G560e modeli laptop var. Buna sitedeki rehberler (çok fazlaca yardımcı oldular) aracılığıyla. Niresh 10.9 kurdum. Wifi kartımı siteden temin ettiğim kextle direk tanıdı. Ethernet kartımı kendi tanıdı, herhangi bir kext yüklemedim. Ses keza otomatik olarak tanındı.Sadece ekran kartım kaldı. Onu da halldersem çok sevineceğim. Sitede yaptığım araştırmalarda verilen kextleri denedim. Öncelikle öğrendiğim kadarıyla Clover ve Chamelon wizard'larla grafik ayarlarını söylendiği gibi yazmaya çalıştım. Disk izinlerini onardım. Kext wizardı kullandım. Birçok rehberi kullandım. En son dün gece saat 03:00 sularında ekran kartımı 770 mb olarak tanıtabildim. Ama nasıl yaptım tam bilmiyorum. İndirdiğim kextleri sırayla denedim. Ama bi türlü olmadı tam olarak. Sizden ricam lütfen yardım edin. Sistem bilgilerimi aşağıya yazayım.
*Lenovo G560e model
*2,29 intel core 2 duo işlemci
*2 gb ddr3 ram
*wifi ar5b95 (sorunsuz çalışıyor)
*ethernet Qualcomm Atheros AR8152 v2.0 Fast Ethernet

Ekran kartımda aşağıdaki gibi (esas sorun orda. Bir türlü çözemedim. İd platform olarak tam olarak nereye bakacağım. Sitede verilen ID'leri tek tek bir çoğunu denedim. Ama her defasında biryerden öteye gidemiyor. Ekran kartını tanıtma denen işlemde takılıp kaldım. Şöyle akıp giden bir Mac OS X sisteme bu kadar yaklaşmışken... (Lütfen adminler yardım edin?)

Intel GM45:
Yonga Ailesi Modeli: Intel GM45
Tür: GPU
Yol: Yerleşik
VRAM (Toplam): 3 MB (bir türlü gerçek değerini göstermedi.)
VRAM (Dinamik, Maks.): 10
Satıcı: Intel (0x8086)
Aygıt Kimliği: 0x2a42
Revizyon Kimliği: 0x0007
Çekirdek Genişletmesi Bilgileri: Yüklü Kext Yok
Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum. Şimdiden teşekkürler yardım etmeyi düşünen tüm arkadaşlara.

Bootloader olarak ne kullaıyorsunuz. Clover kullanıyorsanız. Clover Confıgurator kurun, Graphıcs/ig-platform-id kısmına 0x2a420007 yazın. Inject Intel'i işaretleyin.
Chameleon bootloader kullanıyorum. Chameleon wizard'a girdim dediğinizi ama değişen bir şey yok. Hala 4mb görünüyor. Şunu bir çözsek çok mutlu olacağım. Saat 5 oldu hala forumlarda cevap arıyorum.

Arkadaşlar lütfen yardım edin. @Recep Baltaş bey sizden çok rica ediyorum. Bir yardım edin. Okulda sınıfta öğrencilerime Mac'le ders işleme zevkinden mahrum bırakmayın beni.

parrhesia dediklerini aynen yaptım ama hala aynı durumdayım. İngilizcemin el verdiği kadar başka sitelere baktım ama hangi kexti yüklediyesem sorun devam ediyor. Birkaç yabancı site yapılabildiği şeklinde bilgi vermiş. Lütfen yardımcı ol. Bağımlıyım mac sisteme ama yeni alacak kadar da ekonomik durumum yok. Kullanmaktan vazgeçmek istemiyorum. Elimdeki laptop şimdilik bu başka alamıyorum. Buraya kadar gelmişken ekran kartınıda halledebilmem lazım. Lütfen yardımcı ol. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bende de Lenovo G550 var. Sizin ekran kartıyla aynısı.
Ekran kartı sorununu çözebildiniz mi? Benimkini de Intel GM45 - 3 MB olarak görüyor.
Ayrıca wireless'ı tanıttığınızı yazmışsınız. Nasıl yaptığınızı anlatır mısınız?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı