MacBook Air 15 vs MacBook Pro 14

brs.97

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bendeki MacBook eskidiği için değiştireceğim ama iki model arasında kaldım. Şu anda MediaMarkt'ta öğrenci indirimininde altında satılıyor bunlar ve şirkete fatura kesebileceğimden dolayı bizimkilerden toplam cihaz bedelinin %10'unu geri alma sözü aldım.

39k olan 15 inç Air 35'e, 52 olan 14 inç Pro'da 47 civarına geliyor. Sizce hangisini almalıyım? Pro modeli aradaki 12K'lık fiyat farkını hak eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, bendeki MacBook eskidiği için değiştireceğim ama iki model arasında kaldım. Şu anda MediaMarkt'ta öğrenci indirimininde altında satılıyor bunlar ve şirkete fatura kesebileceğimden dolayı bizimkilerden toplam cihaz bedelinin %10'unu geri alma sözü aldım.

39k olan 15 inç Air 35'e, 52 olan 14 inç Pro'da 47 civarına geliyor. Sizce hangisini almalıyım? Pro modeli aradaki 12K'lık fiyat farkını hak eder mi?

Ben 13.6" M2 Air'dan 14" M.2 Pro işlemcili olan MacBook Pro'ya geçtim. Geçme nedenim ise 8 GB RAM bana yetmemeye ve ayrıca SSD de yetmediğinden yükseltme kararı aldım. Bence Pro versiyonunu al Air modelinde fan olmadığı için sorun yaratabilir.

Ben 13.6" M2 Air'dan 14" M.2 Pro işlemcili olan MacBook Pro'ya geçtim. Geçme nedenim ise 8 GB RAM bana yetmemeye ve ayrıca SSD de yetmediğinden yükseltme kararı aldım. Bence Pro versiyonunu al Air modelinde fan olmadığı için sorun yaratabilir.
23 binlira zam geldi mediamarktta m2 proya hayal oldu o artık :)

bende senin gibi 15 inç ile 14 pro m2 base model arasında kalmıştım.

15 inçi upgrade edince 54k ya denk geliyordu, 14 pro base model amazonda 57.5k'dı 3.5k gibi bir fiyata 1 inç daha küçük ama kat ve kat daha iyi ekran, daha iyi hoparlör, ağırlık olarakta 100 gram daha ağırdı,

işimi air görüyordu fakat 3.5k fiyat farkı için prodan yana kullandım, 12k fiyat farkı çokmuş kendi şirketime fatura ettim, hem gelirden, hemde kdv fazlam olduğu için kdvden derken kaba hesapla 40k ya denk geldi.

bence 12k fiyat farkı fazla. air işini görüyorsa direk airden devam etmelisin.

Bende senin gibi 15 inç ile 14 Pro M.2 base model arasında kalmıştım.

15 inçi upgrade edince 54K ya denk geliyordu, 14 Pro base model Amazon'da 57.5K'dı 3.5k gibi bir fiyata 1 inç daha küçük ama kat ve kat daha iyi ekran, daha iyi hoparlör, ağırlık olarak da 100 gram daha ağırdı,

İşimi Air görüyordu fakat 3.5k fiyat farkı için Pro'dan yana kullandım, 12K fiyat farkı çokmuş kendi şirketime fatura ettim, hem gelirden, hem de KDV fazlam olduğu için KDV'den derken kaba hesapla 40k ya denk geldi.

Bence 12K fiyat farkı fazla. Air işini görüyorsa direk Air'den devam etmelisin.

Hocam şu anda M2 işlemcili macbok 14 inç 75k oldu fiyatı o artık kaçtı, 1TB SSD'li M1 işlemcili MacBook Pro 14 inç var 50k şu anda 45 civarına mal edebiliyorum. 39k olan M2 Air ise 36k civarına geliyor arada 9K civarı fiyat farkı var onunla onun arasındayım.

Hocam şu anda M2 işlemcili macbok 14 inç 75k oldu fiyatı o artık kaçtı, 1TB SSD'li M1 işlemcili MacBook Pro 14 inç var 50k şu anda 45 civarına mal edebiliyorum. 39k olan M2 Air ise 36k civarına geliyor arada 9K civarı fiyat farkı var onunla onun arasındayım.

1 TB SSD yazma hızı M1 Air'den 4 kat daha hızlı. 9K'ya değer. M1 Pro ile M.2 Pro performans testlerine bakarsanız, bazı konularda SSD yazma hızlarının farklı olmasından dolayı (m1 daha hızlı) bazı testlerde kafa kafaya, bazı testlerde SSD'den dolayı M1 öne geçiyor.

Ben olsam M1 Pro alırım. Hem depolamada rahat edersin hem de M.2 Pro base modelden daha hızlı bir bilgisayarın olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 TB SSD yazma hızı M1 Air'den 4 kat daha hızlı. 9K'ya değer. M1 Pro ile M.2 Pro performans testlerine bakarsanız, bazı konularda SSD yazma hızlarının farklı olmasından dolayı (m1 daha hızlı) bazı testlerde kafa kafaya, bazı testlerde SSD'den dolayı M1 öne geçiyor.

Ben olsam M1 Pro alırım. Hem depolamada rahat edersin hem de M.2 Pro base modelden daha hızlı bir bilgisayarın olur.
1692394159078.png

Şu anda gene indirime girdi fakat üniversite öğrencileri için KDV ÖTV almama olayı olur diye çok tereddütteyim şu an.

1692394159078.png

Şu anda gene indirime girdi fakat üniversite öğrencileri için KDV ÖTV almama olayı olur diye çok tereddütteyim şu an.

Vatan Bilgisayar'daki ürünü aldım fakat Teknosa'da böyle bir kampanya var şu anda, sizce değer mi aldığım ürünü iade edip bunu almama?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı