MacBook Air 2020 Model Sorunsalı

moonandsun

Kilopat
Yer
İzmir, Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba öncelikle gerçekten bu işten tam anlamıyla anlayanlar yardımcı olursa mutlu olurum. MacBook Air 2020’nin i3 versiyonunu alabilecek kapasitem var ama i5 için pek de olduğu söylenemez tamamen objektif bir şekilde çok bir fark olur mu? Ne gibi farklar olur? Kullanım çok etkilenir mi? Gibi şeyler sormak istiyorum. Gerçekten yardımınız çok önemli ortada büyük bir para var. Evet biliyorum Windows laptoplarda i3 ile i5 özellikle oyun performansında aşırı etkiliyor ama MacBook’da durum nasıl? Yabancıyım. Şimdiden yardım edenlere çok teşekkürler. Tüm yorumlara açığım ama işten anlayanların yardımcı olması daha iyi olur .:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba öncelikle gerçekten bu işten tam anlamıyla anlayanlar yardımcı olursa mutlu olurum. MacBook Air 2020’nin i3 versiyonunu alabilecek kapasitem var ama i5 için pek de olduğu söylenemez tamamen objektif bir şekilde çok bir fark olur mu? Ne gibi farklar olur? Kullanım çok etkilenir mi? Gibi şeyler sormak istiyorum. Gerçekten yardımınız çok önemli ortada büyük bir para var. Evet biliyorum Windows laptoplarda i3 ile i5 özellikle oyun performansında aşırı etkiliyor ama MacBook’da durum nasıl? Yabancıyım. Şimdiden yardım edenlere çok teşekkürler. Tüm yorumlara açığım ama işten anlayanların yardımcı olması daha iyi olur .:)
Neden Macbook? O paraya 1660Ti-2060 laptop alınır.

Bende Windows laptop düşünüyordum oyun falanda oynarım diye ama sonra Maci her şekilde daha verimli kullanabileceğimi düşündüm o yüzden Mac almaya karar verdim. Soru hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Amacınız ne bilmiyorum. Ama aşırı üst düzey grafik programları kullanmıyorsanız Windows yeterince verimli olur.

Amacınız ne bilmiyorum. Ama aşırı üst düzey grafik programları kullanmıyorsanız Windows yeterince verimli olur.
Dürüst olmak gerekirse benimki birazda marka sevdası. Ayrıca uzun yıllar kullanım sunan bir cihaz olsun ve uzun pil ömrü olsun istiyorum. Birazda Mac’e yönelme sebebim bu 1650’li cihazlara bakıyordum ama max pil ömrü 4 saat

Oyun bilgisayarları size göre değil anlaşılan. Paran varsa i5'i tercih etmen daha iyi olur. Tabi ne için kullanacağınıza bağlı. Pil konusunda Macbook Air seçmeniz nokta atışı olmuş. Ben yıllardır Windows PC kullandım. Sonrasında donanımın uyumlu olduğunu görünce ve osxinfo'daki arkadaşların da yardımıyla Hackintosh kurdum. Orda macOS'a aşık oldum. Küçüklüğümden beri bir Mac sevdası da vardı zaten. Windows PC'yi satıp, donanımı daha kötü ve daha pahalı olan ikinci el MBP Early 2015 13 inç aldım. Macbook dizüstünde bambaşka bir deneyim sunuyor bence. Ekranı, hoparlörü, klavyesi, trackpad'i, (Apple'ın trackpadine alışan bir insan bir daha dönüpte Windows'ta touchpad kullanamaz.), bataryası vesayre. Apple fan'ı değilim. Sunduğu donanıma göre ülkemizde çok pahalı. O paralara harika donanımlı bilgisayarlar alınabilir ama kullanım kolaylığı ve konfor açısından Mac'ler benim gözümde bir numara. Oyun oynamayacaksanız, çok ağır işler yapmayacaksanız ben alın derim Air'i.

Oyun bilgisayarları size göre değil anlaşılan. Paran varsa i5'i tercih etmen daha iyi olur. Tabi ne için kullanacağınıza bağlı. Pil konusunda Macbook Air seçmeniz nokta atışı olmuş. Ben yıllardır Windows PC kullandım. Sonrasında donanımın uyumlu olduğunu görünce ve osxinfo'daki arkadaşların da yardımıyla Hackintosh kurdum. Orda macOS'a aşık oldum. Küçüklüğümden beri bir Mac sevdası da vardı zaten. Windows PC'yi satıp, donanımı daha kötü ve daha pahalı olan ikinci el MBP Early 2015 13 inç aldım. Macbook dizüstünde bambaşka bir deneyim sunuyor bence. Ekranı, hoparlörü, klavyesi, trackpad'i, (Apple'ın trackpadine alışan bir insan bir daha dönüpte Windows'ta touchpad kullanamaz.), bataryası vesayre. Apple fan'ı değilim. Sunduğu donanıma göre ülkemizde çok pahalı. O paralara harika donanımlı bilgisayarlar alınabilir ama kullanım kolaylığı ve konfor açısından Mac'ler benim gözümde bir numara. Oyun oynamayacaksanız, çok ağır işler yapmayacaksanız ben alın derim Air'i.
Aynen öyle ben oyuna yönelmek istesem büyük ihtimal şu an Windows laptoplar için bir konu açmıştım. Aslında başta bende öyle bir laptop düşünüyordum ama sonradan kesinlikle Mac’in daha iyi olacağına karar verdim.Bende öyle Apple dışında birşey kullanamam düzeyinde değilim. Ama birşeyde dürüst olmak gerek Apple yaptımı gerçekten iyi yapıyor. Açıkcası şimdilik fazla birşey yapmayı düşünmüyorum ama ileride daha ağır kullanırsam bu sefer i5 iyi olacak ama şimdide i5 icin bir bütçem yok o yüzden sormak istedim eğer çok fark olacaksa gerçekten çok zorlardım. Teşekkürler. Ne düşünüyorsunuz ?
Bana kalırsa Macbook Pro ile bile oyun oynanmaz. Çünkü Mac’lerin biraz anlayışı farklı

Bence i3 alın arada çok büyük bir fark olacağını düşünmüyorum.
Yararlanabiliyorsanız bu indirimden faydalanın:

Babam öğretmen bende öğrenciyim sanırım her türlü yararlanabiliyorum :)

Pozitif Teknoloji diye bir site var Apple’ın yetkili satıcı olduklarını söylüyorlar. Orayı biliyormusunuz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı