MacBook Air 376 devirde %86 pil normal mi?

Archard

Hectopat
Daha fazla  
MacBook Air M1 kullanıyorum ve laptopu 1-1.5 sene önce satın aldım. Devir sayısı şu an 376‘da. Bu, yüksek bir devir mi? Eğer yüksekse bu devir sayısını nasıl koruyabilirim ve 376 devirde %86 maksimum pil kapasitesi normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi bilgisayarıma göre yorumlayınca bana normal geldi. Önerilen döngü sayısı 1000 olduğuna göre kabaca 1/3'ünü harcamışsın. Sistem Tercihleri > Pil > Pil Sağlığı normal gözüktükçe problem yok. Batarya değiştirmen için en az 3 senen falan var, tabi ileride ihtiyaç duyarsan.

Bataryayı korumak için:
Pil ayarlarından "İyileştirilmiş pil şarjı" seçeneğini aktif etmelisin.
Sabit bir yerde kullanıyorsan sürekli şarjda kullanmalısın.

Benimki de 356 devirde, gün boyu şarjda kullanmaya çalışıyorum çabuk artmaması için. Tam kapasite 4381'den 3628'e düşmüş.

Anladım. Teşekkürler cevap için. İyileştirilmiş pil şarjı seçeneceği Mac'i aldığım günden beri aktif zaten ancak bu sürekli şarjda kullanma olayını yapmıyordum. Bugün gün içerisinde öğrendim onu da. Evdeyken sürekli şarjda kullanmak daha sağlıklı olacak o halde.

Rica ederim. Bir de şarjda kullanırken bazen pil göstergesinin %80'de takıldığını görebilirsin, o da normal bir durum. Pil sağlığını korumak için daha fazla şarj almayı bırakıyor bilgisayar. İstersen üzerine tıklayıp "Şimdi tam şarj et" diyebiliyorsun ama yapmamak daha iyi olacaktır.

Şu an kaç saat pil süresi veriyor hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…