MacBook Air gerçekten yeterli mi?

• Konuyu başlatan 302168
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.141

302168

Kilopat
Zamanın Tanığı
Makaleler
1
Arkadaşlar iyi sosyaller.

Ben bir MacBook almayı düşünüyorum. Sadece şarjı çok uzun gittiği için, sürekli oraya buraya gidiyorum. Windows laptopların 3 saatlik şarj ömrü yetmeyebilir, bu yüzden daha uzun giden Windows varsa önerilerinizi beklerim.

İlk defa Mac kullanacağım. Mısır'da PC mühendisliği okuyacağım, Mac Air alın geçin diyorlar. Pro'ya pek gerek yok diyorlar, fakat Air'daki fan olmayışı ileride sorun olur mu bilmiyorum.

Öbür tarafta Mac Pro'da M4 Pro dışındaki CPU'lar ile arasında M3'ün çok farkı yok, M4 Pro olan da inanılmaz inanılmaz pahalı.

Sizce ne yapmam lazım?

Performansı nasıl bilmiyorum ama snapdragon işlemcili laptoplar da şarj konusunda Applea rakipti. Ama performansı nasıl PC mühendisliğinde iş görür mü bilmiyorum.

Hocam macbook alın direkt düșünmeye gerek yok. Hafif, uzun şarj kapasitesi, performans ayrıca fan yok.

Windows laptop alacaksanız, batarya için ThinkPad önerebilirim. Bir macbook kadar gitmez fakat oldukça uzun saatler verebildiği kesin.

Acer swift 3 aldım. 6-7 saat gidiyor film izleyince bir de. Bence Mac airlere o kadar para vermeye gerek yok. 14 inç küçük laptop.

Mısır gibi sıcak bir ülkede fansız model yavaşlama olacaktır. Çok ısındığında birkaç Chrome sekmesi, Office dokümanları, Zoom toplantı vb. birlikte takılırken arkadaşımın M2 Air'de kasmalar oluyordu.

Şirkette(yazılım şirketi) bilgisayarlar benim elimden geçiyor, her türlü MacBook denedik. Air'ler satış pazarlama, danışman vb. için çok iyi ama yoğun kullanan kişiler için ve yazılımcılar için iyi değil maalesef. Ankara veya İstanbul'da öğrenciyim deseydiniz OK derdim.

İkinci el alacaksanız "M1 Pro" işlemcili ikinci el MacBook Pro veya üstü tavsiye ederim Air yerine.

Son düzenleme:
RAM'i düşük olursa ileride sorun yaşayabilirsin fakat RAM'i özelleştirerek alırsan Air yeterli olacaktır. Minimum 16 GB RAM öneririm.

Home office editörlük yapıyorum. Çok rahat 1 gün boyunca götürüyor beni. Arkada işim gereği video, ses vs. de izliyorum ya da arkadaşlarla dışarıda buluştuğumda da adaptörü yanıma almadan rahatlıkla full şarjda çıkıp uygun bir yüzde ile geri dönüyorum. (MacBook Air m1) kullanıyorum. Ama benim de bildiğim kadarıyla ağır programlarda pro öneriyorlar. Bunu da air'in fanının olmaması nedeniyle söylüyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı