MacBook Air M1 8 GB vs MacBook Air Intel işlemci 16 GB

hegonen

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba bütçem 15000 TL. Mobil uygulama geliştirme üzerinde kullanacağım daha çok M1 işlemcili olanı almak istiyorum ama maalesef 16 GB olanları 20000 üzerinde.
O yüzden ya M1 işlemcili 8 GB ya da Intel işlemci 16 GB alabilirim. Aralarında farklar ne kadardır? Hangisini tercih etmeliyim?

Örnek ilanlar:
M1 işlemicili.
16 AY GARANTİLİ TERTEMİZ APPLE MACBOOK AİR - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 1031147113

Intel işlemcili.
MacBook Air 2020 16GB Ram i5 10. Nesil İşlemci - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 969637059

Intel belki de 5 yıl içerisinde vereceğin en kotu karar olur. M1 al.

Intel macbook Air mobil uygulama için asla almazdım. Macbook pro olsa olur ama air’in soğutması zoomda bile yeterli olmuyordu.

Intel işlemcili Mac alınmaz ancak isterse dünyanın en iyi bilgisayarı olsun 8 GB RAM'de uzun vadede alınmaz.

Intel işlemcili Mac alınmaz ancak isterse dünyanın en iyi bilgisayarı olsun 8 GB RAM'de uzun vadede alınmaz.
Uzun süreli olarak düşünmüyorum. Şuan için gerçekten bir macbook'a ihtiyacım var maksimum 1,5 yıl sonra değiştirmeyi planlıyorum

Uzun süreli olarak düşünmüyorum. Şu an için gerçekten bir MacBook'a ihtiyacım var maksimum 1,5 yıl sonra değiştirmeyi planlıyorum

Uzun vadeli düşünmüyorsanız 8 GB M1 bence daha mantıklı çünkü RAM az olsa da bilgisayar Intel işlemcili MacBook'lara göre çok daha güçlü. 8 GB M1 makinelarla iOS uygulamaları yapabilirsiniz. Satarken de değerini daha çok korur M1.

Uzun vade 8 GB denklemini ben hala çözemedim? 8 GB yapılan işe göre tercih edilebilecek bir şeydir eğer bugün yaptığınız işler için 8 GB bellek yetiyorsa (8 GB bellekli M1 Air ortalama kullanıcılar için gayet yeterlidir) bundan 10 yıl sonra aynı işi yaptığınızda da yetecektir. Yani uzun lafın kısası size 8 GB bellek lazımsa uzun vade diye gidip 16 almak her yönden mantıksızdır. (Terside geçerli) İnsanlar sanki 5 yıl sonra 8 GB bellekli cihazlar birden yok oluyormuş gibi davranıyor, hayır bugün 8 GB neyse 5 yıl sonra da 8 GB o eğer ihtiyacınız 8 GB bellek ise 16 GB almaya gerek yok 16 GB belleklere ihtiyacınız varsa da 16 GB bellek alabilirsiniz.

Tamam da dünyadaki hiçbir insana.
“Şu an yaptığın birebir işleri 5 sene sonra da yapmaya devam edeceğim, üstüne hiçbir eklemem, fazlam olmayacak” diyemeyiz, kimse diyemez yani açık ve net.
Programla ile uğraşıyorsanız zamanla 2 değil 5 programı aynı anda açacaksınız. Şimdi 5 sekme açık oluyorsa ileride 10-15 olacak vs. vs.
söylediğiniz doğru tabii ki yani bunu herkes biliyordur diye düşünüyorum ama siz bu kısmı sanki garanti bir olaymış gibi değerlendiriyorsunuz.

Ayrıca uzun süreli almıyorsanız base model M1 MacBook Air alın geçin hocam.

M1 al

256 gb ssd uzun ömürlü olur mu 16gb ram ile birlikte

Son düzenleme:
M1 al

256 GB SSD uzun ömürlü olur mu 16 GB RAM ile birlikte

MacBook'lar diğer cihazlara kıyasla gayet uzun ömürlü cihazlar özellikle kasa kalitesi olarak iyiler ve sıkıntı çıktığında parçasını bulmak çok çok kolay, 256 GB depolama yetmezse yüksek hızlı SSD alıp USB'den bağlarsın USB çıkışı çok hızlı anakarta takmış kadar performans alırsın. 8 yerine 16 almışsın zaten ortalama bir kullanıcıysan 16 GB sorun çıkarmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…